Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog vremenskih neprilika otkazan je današnji posjet hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Tuzli, priopćeno je iz Ureda predsjednika.


Predsjednik Josipović je na poziv Univerziteta u Tuzli trebao održati predavanje 'Hrvatska vanjska politika - kako biti dobar susjed', potpisati sporazum o suradnji između Univerziteta u Tuzli i Sveučilišta u Zagrebu i sastati se s Hrvatima iz Tuzlanskog kantona.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti

Kako neslužbeno doznajemo, predsjednik Josipović džipom je krenuo prema Zagrebu, ali zbog loših vremenskih prilika putuje vrlo sporo, uz pratnju policije i ralice koja ispred štićene kolone čisti snijeg. Srbijanski predsjednik Tadić je pak ostao na Jahorini, gdje čeka džip iz Beograda, dok će njegov zrakoplov za sada ostati u Sarajevu.

Hrvatski je predsjednik u petak boravio na Jahorini na sastanku s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i članovima Predsjedništva BiH.

Zbog gustog snijega koji je cijele noći između petka i subote padao u većem dijelu Bosne i Hercegovine u subotu se krajnje otežano prometuje gotovo svim cestama u toj zemlji a nadležne su službe pozvale da se ne putuje bez iznimne potrebe. (Hina)