Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravog lijeka nema

Zbog tmurnog vremena najviše pate reumatičari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša i južina učinile su svoje, i kontinentalci i Dalmatinci uspavani su zbog loših vremenskih prilika. Provjerili smo ima li načina oduprijeti se utjecaju loše prognoze i zadržati vedar duh.

Tmurno vrijeme i kiša već jutros su pokvarili raspoloženje mnogima. Iako je kalendarski počelo proljeće, vrijeme nam nikako ne ide na ruku. Kod mnogih je izazvalo ozbiljne zdravstvene probleme. 'Jučer sam bila u Zaprešiću, imala sam 200 sa 120 i ruka mi je utrnula, ali obično je tako kad je promjena vremena, tada imam velike probleme', rekla je Tatjana Selimović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Bezvoljnost, umor i depresija, najčešće su tegobe. Svima je već dosta ružnog vremena i s nestrpljenjem iščekuju da zatopli. U Dalmaciji nema kiše, ali južina je učinila svoje. I Dalmatinci kukaju.

Ovakvo vrijeme, kažu stručnjaci, najviše škodi ljudima koji pate od depresije, zatim reumatičarima, srčanim bolesnicima, ali i astmatičarima. 'Kišno vrijeme je sumorno vrijeme. Znači da kod čovjeka može potencirati sumorno raspoloženje. Znak za uzbunu će biti ukoliko 14 dana osjećate da ste bezvoljni, da se izolirate, da nemate volje za ništa, onda se treba javiti liječniku', rekla je Aida Delić Smrekar, liječnica obiteljske medicine.

Pravog lijeka baš i nema. No, pozitivno razmišljanje nikako ne škodi. Tmurno i kišovito vrijeme, a time i loše raspoloženje pratit će nas do kraja tjedna. Na pravo proljeće još ćemo pričekati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene