Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kiša i južina učinile su svoje, i kontinentalci i Dalmatinci uspavani su zbog loših vremenskih prilika. Provjerili smo ima li načina oduprijeti se utjecaju loše prognoze i zadržati vedar duh.


Tmurno vrijeme i kiša već jutros su pokvarili raspoloženje mnogima. Iako je kalendarski počelo proljeće, vrijeme nam nikako ne ide na ruku. Kod mnogih je izazvalo ozbiljne zdravstvene probleme. 'Jučer sam bila u Zaprešiću, imala sam 200 sa 120 i ruka mi je utrnula, ali obično je tako kad je promjena vremena, tada imam velike probleme', rekla je Tatjana Selimović.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Nevrijeme sa susnježicom Zima ne posustaje: Upaljen meteoalarm od žutog do crvenog, temperature iznenađuju, pristižu brojna upozorenja

Bezvoljnost, umor i depresija, najčešće su tegobe. Svima je već dosta ružnog vremena i s nestrpljenjem iščekuju da zatopli. U Dalmaciji nema kiše, ali južina je učinila svoje. I Dalmatinci kukaju.

Ovakvo vrijeme, kažu stručnjaci, najviše škodi ljudima koji pate od depresije, zatim reumatičarima, srčanim bolesnicima, ali i astmatičarima. 'Kišno vrijeme je sumorno vrijeme. Znači da kod čovjeka može potencirati sumorno raspoloženje. Znak za uzbunu će biti ukoliko 14 dana osjećate da ste bezvoljni, da se izolirate, da nemate volje za ništa, onda se treba javiti liječniku', rekla je Aida Delić Smrekar, liječnica obiteljske medicine.

Pravog lijeka baš i nema. No, pozitivno razmišljanje nikako ne škodi. Tmurno i kišovito vrijeme, a time i loše raspoloženje pratit će nas do kraja tjedna. Na pravo proljeće još ćemo pričekati.