Obavijesti Video Pretražite Navigacija
olakotno što je mlad

''Razvalit ću Vladu'': Zbog telefonskih prijetnji premijeru Ivan Jelić uvjetno osuđen na godinu dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Jelić, 22-godišnjak iz Malog Lošinja, u petak je na riječkom Općinskom sudu zbog telefonskih prijetnji premijeru Andreju Plenković i članovima Vlade nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, u koji neće ići ako u četiri godine ne ponovi nedjelo.

Sutkinja Vera Holjević Marincel utvrdila je obrazlažući presudu kako je dokazano da je Jelić 4. travnja 2018. nazvao javno dostupan telefon Vlade RH i tražio da ga spoje s premijerom. Preusmjeren je na telefon premijerove osobne tajnice Đurđice Pavličević kojoj je, kako stoji u presudi, s namjerom da ustraši premijera, članove i zaposlenike Vlade, predstavivši se na upit tajnice imenom i prezimenom, rekao da "Vlada ima novca za skupe avione, a nema za bolesnu djecu".

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave" Napadi na medije - 1 Sjednica Vlade Plenković: "U dogovoru s Milanovićem danas predlažemo novog načelnika Glavnog stožera"

Zaprijetio je da će "i on kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu". Kazao je da je svjestan što govori, da će doći do premijera i tajnice te im "pokazati gdje im je mjesto, sve ih zgromiti i ubiti", stoji u presudi. Tajnica je odmah o pozivu izvijestila premijera, a on je naložio da se o tome javi njegovoj službi osiguranja.

Sutkinja Holjević Marincel ustvrdila je da je time ozbiljno prijetio smrću službenim osobama u obavljanju njihovih dužnosti.

Olakotne okolnosti pri presuđivanju bile su Jelićeva mlada životna dob i dosadašnja neosuđivanost, uz ocjenu sutkinje da će se ovom kaznom postići zakonska svrha kažnjavanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene