Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor iz Ministarstva

'Zbog sigurnosti građana plinska mreža je zatvorena i traži se rješenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sisačkoj industrijskoj zoni 27 tvrtki ostalo je bez isporuke plina. Konkretno sedam tvrtki zbog toga je prestalo i s proizvodnjom.

Otkriveno je curenje plina, a problem je što je cijeli distribucijski sustav u vlasništvu američkog CMC-a koji je ugasio proizvodnju u željezari Sisak. U ministarstvu gospodarstva dogovara se rješenje.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Mijenjanje plinovodnih cijevi moglo bi se oduljiti na dva mjeseca. U ovom tjednu očekuje se da će se riješiti i imovinsko-pravni odnosi s vlasnicima čestica na kojima će se cijevi postavljati.

"Proizvodnja kakvim takvim tijekom ide, ali plin nam fali. Mi se snalazimo, kao što vidite, s tim bocama plinskim gdje tražimo alternativu, međutim, šta će biti dalje - ne znam", kaže Tihomir Sović, djelatnik Metalinga.

"Mreža pušta na stotinjak mjesta. Elaborati koje je zatražio CMC i Montcogim kao ovlašteni koncesionar zainteresiran za ulazak u tu mrežu - utvrđeno je to propuštanje. Zbog sigurnosti građana mreža je zatvorena i traži se rješenje", Rekao je Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene