Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sisačkoj industrijskoj zoni 27 tvrtki ostalo je bez isporuke plina. Konkretno sedam tvrtki zbog toga je prestalo i s proizvodnjom.


Otkriveno je curenje plina, a problem je što je cijeli distribucijski sustav u vlasništvu američkog CMC-a koji je ugasio proizvodnju u željezari Sisak. U ministarstvu gospodarstva dogovara se rješenje.

Vezani članci Mr. sc. dr. Tomislav Dumjenović, ravnatelj sisačke bolnice Ravnatelj sisačke bolnice o obnovi pedijatrije: "Očekujemo najveću pomoć od županije, a prvo ćemo promijeniti madrace" Madrac u sisačkoj bolnici - 1 Škripavi krevetići, poderani madraci, pokvareni prozori i ormarići: Zbog katastrofalnog stanja na sisačkoj pedijatriji crvene se svi osim države

Mijenjanje plinovodnih cijevi moglo bi se oduljiti na dva mjeseca. U ovom tjednu očekuje se da će se riješiti i imovinsko-pravni odnosi s vlasnicima čestica na kojima će se cijevi postavljati.

"Proizvodnja kakvim takvim tijekom ide, ali plin nam fali. Mi se snalazimo, kao što vidite, s tim bocama plinskim gdje tražimo alternativu, međutim, šta će biti dalje - ne znam", kaže Tihomir Sović, djelatnik Metalinga.

"Mreža pušta na stotinjak mjesta. Elaborati koje je zatražio CMC i Montcogim kao ovlašteni koncesionar zainteresiran za ulazak u tu mrežu - utvrđeno je to propuštanje. Zbog sigurnosti građana mreža je zatvorena i traži se rješenje", Rekao je Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.