Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nanio je hrvatskoj vanjskoj politici izravnu štetu.


Stjepan mesić to je učinio kada je pokrenuo posredovanje između Moamera Gadafija i Zapada, piše Vjesnik. Zbog toga Hrvatska nije jedina od svih saveznica pozvana na veliku konferenciju o Libiji koja je prije tri dana održana u parizu.

Vezani članci Olivia Culpo (Foto: Instagram) Mnoge joj dame zavide: Jedna od naljepših žena svijeta još jednom je opravdala tu titulu Slika nije dostupna Plejboj osuđen na smrt: Iz zatvora pušten Gadafijev sin, može li opet do vlasti?

Vijest je to koju je potvrdilo nekoliko diplomatskih izvora. Tako je Hrvatska jedina NATO-članica koja je putem institucije bivšeg predsjednika pokušala pregovarati s Gadafijem, kojeg je cijela međunarodna zajednica odlučila svrgnuti.

'Treba se nadati da nam saveznici neće prejako zamjeriti ovaj nepotreban ples Mesića s Gadafijem u trenutku kada se organizira nova Libija bez brutalnog diktatora', rekao je za Vjesnik diplomatski izvor. Na pitanje je li to razlog zbog kojeg RH nije pozvana na konferenciju, diplomatski izvor je tražio da mu se navede bilo koji drugi razlog. Dodao je da su na sastanak u Parizu pozvani svi, i oni koji nisu u NATO-u i EU, poput BiH.