Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nanio štetu vanjskoj politici

RH zbog Mesića jedina članica NATO-a koja nije pozvana na konferenciju o Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nanio je hrvatskoj vanjskoj politici izravnu štetu.

Stjepan mesić to je učinio kada je pokrenuo posredovanje između Moamera Gadafija i Zapada, piše Vjesnik. Zbog toga Hrvatska nije jedina od svih saveznica pozvana na veliku konferenciju o Libiji koja je prije tri dana održana u parizu.

Pročitajte i ovo Konferencija u Parizu - 1 Žestok istup Konferencija posvećena Ukrajini održana u Parizu: "Rusija ne može i neće pobijediti u ratu" Slika nije dostupna Lice okrutnog režima Plejboj osuđen na smrt: Iz zatvora pušten Gadafijev sin, može li opet do vlasti?

Vijest je to koju je potvrdilo nekoliko diplomatskih izvora. Tako je Hrvatska jedina NATO-članica koja je putem institucije bivšeg predsjednika pokušala pregovarati s Gadafijem, kojeg je cijela međunarodna zajednica odlučila svrgnuti.

'Treba se nadati da nam saveznici neće prejako zamjeriti ovaj nepotreban ples Mesića s Gadafijem u trenutku kada se organizira nova Libija bez brutalnog diktatora', rekao je za Vjesnik diplomatski izvor. Na pitanje je li to razlog zbog kojeg RH nije pozvana na konferenciju, diplomatski izvor je tražio da mu se navede bilo koji drugi razlog. Dodao je da su na sastanak u Parizu pozvani svi, i oni koji nisu u NATO-u i EU, poput BiH.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene