Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog istjecanja plina u poslovnim prostorima tvrtke Strabag u Dugopolju dionicom državne ceste D-1 kod gospodarske zone bio je zaustavljen promet.


Iz spremnika građevne tvrtke Strabag u Dugopolju kod Splita večeras je iscurilo oko 5.000 kubika plina propan-butana te je iz sigurnosnih razloga policija više od sat vremena bila blokirala promet državnom cestom D1 kroz Dugopolje, priopćio je večeras Županijski centar 112 u Splitu.

Vezani članci Tragedija u Posušju - Preminulo osmero mladih ljudi - 4 Otkriveno zašto je stradalo osmero mladih kod Posušja: Koban je bio jedan prozor... LNG terminal u Omišlju LNG terminal u Omišlju krenuo s radom, a u budućnosti bi trebao osigurati energetsku neovisnost Hrvatske

Utvrđeno je puknuće spremnika i vatrogasci obavljaju nadzor i osiguranje u krugu od 300 metara od spremnika iz kojeg je curio plin, navodi taj centar. Nakon dojave o curenju plina žurno su intervenirali pripadnici splitske javne vatrogasne postrojbe (JVP), splitsko-dalmatinske Policijske uprave te vatrogasci iz Dugopolja, a na mjesto događaja stigli su i pripadnici Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Vatrogasci su na teren izišli s kemijskim vozilom i pod punom opremom za izolaciju te su zaustavili curenje plina iz spremnika. Također su pratili smjer vjetra i mjerili koncentraciju plina.

Zapovjednik splitske vatrogasne postrojbe Felicijo Perčina  izjavio je kako mještani Dugopolja nisu u opasnosti, dodavši kako je ‘područje opasnosti isključivo u tvrtki Strabag’. Strabag u Dugopolju, kako je izvijestio ŽC 112, posjeduje dva plinska spremnika od po pet tisuća litara. (Hina)