Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istjecanje plina u zgradi Strabaga

Iscurilo oko 5.000 kubika plina propan-butana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog istjecanja plina u poslovnim prostorima tvrtke Strabag u Dugopolju dionicom državne ceste D-1 kod gospodarske zone bio je zaustavljen promet.

Iz spremnika građevne tvrtke Strabag u Dugopolju kod Splita večeras je iscurilo oko 5.000 kubika plina propan-butana te je iz sigurnosnih razloga policija više od sat vremena bila blokirala promet državnom cestom D1 kroz Dugopolje, priopćio je večeras Županijski centar 112 u Splitu.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose"

Utvrđeno je puknuće spremnika i vatrogasci obavljaju nadzor i osiguranje u krugu od 300 metara od spremnika iz kojeg je curio plin, navodi taj centar. Nakon dojave o curenju plina žurno su intervenirali pripadnici splitske javne vatrogasne postrojbe (JVP), splitsko-dalmatinske Policijske uprave te vatrogasci iz Dugopolja, a na mjesto događaja stigli su i pripadnici Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Vatrogasci su na teren izišli s kemijskim vozilom i pod punom opremom za izolaciju te su zaustavili curenje plina iz spremnika. Također su pratili smjer vjetra i mjerili koncentraciju plina.

Zapovjednik splitske vatrogasne postrojbe Felicijo Perčina  izjavio je kako mještani Dugopolja nisu u opasnosti, dodavši kako je ‘područje opasnosti isključivo u tvrtki Strabag’. Strabag u Dugopolju, kako je izvijestio ŽC 112, posjeduje dva plinska spremnika od po pet tisuća litara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene