Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnik HDZ 1990. u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Vinko Zorić opovrgnuo je tvrdnje kako je jedan od onih koji istodobno primaju mirovinu iz Hrvatske i plaću u BiH.


'Imam plaću u Parlamentu BiH i nemam mirovinu ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi', kazao je Zorić na konferenciji za novinare koju je sazvao upravo kako bi odgovorio na optužbe nekih medija da je jedan od onih koji zlorabe prava što ih imaju po osnovi sudjelovanja u ratu na strani HVO-a. Zorić je istodobno najavio kako se više neće kandidirati na parlamentarnim izborima u BiH, no dodao je kako to nema veze s neutemeljnim optužbama da je protuzakonito primao mirovinu iz Hrvatske.

Vezani članci Novac, ilustracija Osuđena prevarantica: 17 godina primala nezarađenu mirovinu, mora vratiti sve do zadnje lipe s kamatama Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nema privilegiranih: Inspektori zbog kršenja mjera za borbu protiv korone prekinuli sjednicu parlamenta Federacije BiH

>> Vodi BiH parlament i prima hrvatsku mirovinu?

Mediji su ranije objavili kako je Niko Lozančić, također zastupnik u Parlamentu BiH, za svo vrijeme dok je obnašao odgovorne dužnosti u BiH te za to dobivao plaću, istodobno primao i mirovinu iz Hrvatske koja mu pripada kao ratnom vojnom invalidu HVO-a. Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor nakon toga je naložila da se Lozančičev slučaj ispita, ali i da se utvrdi ima li sličnih slučajeva među 12.000 ostalih bivših pripadnika HVO-a koji također uživaju hrvatsku mirovinu. (Hina)