Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član HDZ-a 1990.

Zastupnik BiH Zorić: Ne primam mirovinu iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik HDZ 1990. u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Vinko Zorić opovrgnuo je tvrdnje kako je jedan od onih koji istodobno primaju mirovinu iz Hrvatske i plaću u BiH.

'Imam plaću u Parlamentu BiH i nemam mirovinu ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj državi', kazao je Zorić na konferenciji za novinare koju je sazvao upravo kako bi odgovorio na optužbe nekih medija da je jedan od onih koji zlorabe prava što ih imaju po osnovi sudjelovanja u ratu na strani HVO-a. Zorić je istodobno najavio kako se više neće kandidirati na parlamentarnim izborima u BiH, no dodao je kako to nema veze s neutemeljnim optužbama da je protuzakonito primao mirovinu iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

>> Vodi BiH parlament i prima hrvatsku mirovinu?

Mediji su ranije objavili kako je Niko Lozančić, također zastupnik u Parlamentu BiH, za svo vrijeme dok je obnašao odgovorne dužnosti u BiH te za to dobivao plaću, istodobno primao i mirovinu iz Hrvatske koja mu pripada kao ratnom vojnom invalidu HVO-a. Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor nakon toga je naložila da se Lozančičev slučaj ispita, ali i da se utvrdi ima li sličnih slučajeva među 12.000 ostalih bivših pripadnika HVO-a koji također uživaju hrvatsku mirovinu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene