Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozno

Vodi BiH parlament i prima hrvatsku mirovinu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke stvari moguće su samo u Hrvatskoj pa tako i ta da dopredsjednik Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine Niko Lozančić, prima hrvatsku vojnu mirovinu.

Lozančić je navodno i bivši pripadnik HVO-a, piše Slobodna Dalmacija, ali samo navodno. Lozančić, koji je prije rata bio policajac, u ratu u BiH je ranjen te mu je kao posljedica tog amputirana potkoljenica. Način i uzrok njegovog ranjavanja, prema svjedocima, u najmanju ruku je čudan. Naime, on sam nije demantirao, da ga je pripadnik HVO-a ranio kao pripadnika teritorijalne obrane Kaknja.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> 'Treba pročešljati popis umirovljenika HVO-a'

On se navodno, piše Slobodna, bavio i preprodajom oružja, zbog čega je i došlo do sukoba s pripadnicima HVO-a Žepče. Ipak, ne samo da ga je stigao 'hrvatski metak', već ga je sustigla i više nego pristojna hrvatska vojna mirovina od 7.680 kuna. Dakle, hrvatski poreznici godišnje za tog čovjeka, koji u susjednoj državi prima mjesečnu plaću od oko 20.000 kuna, godišnje izdvajaju 92.160 kuna!

Da je Lozančić pod radnim ugovorom u BiH parlamentu na profesionalnoj razini, Slobodnoj je potvrdio i Aljoša Čampara, voditelj nadležne službe u BiH parlamentu. Službeni odgovor HZMO po tom pitanju je samo kako se radi o tajnim podacima. Njegova radna knjižica, ili njezini klonovi, možda jesu zasad tajni, ali jesu li i navedene istinite?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene