Pretrpani vrtići zagrebačke su odgajatelje izveli na ulice.


Nezadovoljni uvjetima rada, zaposlenici zagrebačkih dječjih vrtića održali su prosvjed. Žale se na prevelik broj djece u grupama, premalo vrtića i pogoršanje uvjeta, poput ukidanja plaćene prehrane. Prst upiru u gradske vlasti, a gradonačelnik im je poručio - djeca u Zagrebu imaju nabolje uvjete u Hrvatskoj.

Vezani članci Prosvjed Zdravstvenih djelatnika zbog COVID potvrde s kojom moraju dolaziti na posao - 5 U Zagrebu prosvjeduju zdravstveni djelatnici: Stigli su pred zgradu Ministarstva zdravstva Rekonstrukcija tramvajske pruge / Ilustracija "Jesam prošao, instruktore?" Vozilom autoškole upao u tramvajske tračnice

Pretrpani vrtići zagrebačke su odgajatelje izveli na ulice. Jedna teta brine se i za 30 djece, a pedagoški standard, tvrde, predviđa trećinu manje.

Iako u gradu tvrde suprotno, zaposlenici kažu - Zagreb ne poštuje državne pedagoške standarde. Smeta im i ukidanje toplog obroka, premalo vrtića i premalo ulaganja. Iako im zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećava izgradnju najmanje pet vrtića i škola u ovoj godini, a u gradu tvrde kako ulažu 15 milijuna kuna u opremanje vrtića, oni koji taj posao rade svaki dan upozoravaju.

Podršku sindikalcima i prosvjedu dali su oni kojih se uvjeti u vrtićma najviše i tiču – roditelji. Zaposleni poručuju - dostojanstvo struke mora se vratiti.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr