Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni uvjetima rada

Tete iz vrtića održale prosvjed - Najviše se žale na pretrpane vrtiće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretrpani vrtići zagrebačke su odgajatelje izveli na ulice.

Nezadovoljni uvjetima rada, zaposlenici zagrebačkih dječjih vrtića održali su prosvjed. Žale se na prevelik broj djece u grupama, premalo vrtića i pogoršanje uvjeta, poput ukidanja plaćene prehrane. Prst upiru u gradske vlasti, a gradonačelnik im je poručio - djeca u Zagrebu imaju nabolje uvjete u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 1 Nezadovoljni odlukom Neobičan prosvjed na periferiji Zagreba: Grad želi otvoriti vrtić, stanovnici se pobunili

Pretrpani vrtići zagrebačke su odgajatelje izveli na ulice. Jedna teta brine se i za 30 djece, a pedagoški standard, tvrde, predviđa trećinu manje.

Iako u gradu tvrde suprotno, zaposlenici kažu - Zagreb ne poštuje državne pedagoške standarde. Smeta im i ukidanje toplog obroka, premalo vrtića i premalo ulaganja. Iako im zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećava izgradnju najmanje pet vrtića i škola u ovoj godini, a u gradu tvrde kako ulažu 15 milijuna kuna u opremanje vrtića, oni koji taj posao rade svaki dan upozoravaju.

Podršku sindikalcima i prosvjedu dali su oni kojih se uvjeti u vrtićma najviše i tiču – roditelji. Zaposleni poručuju - dostojanstvo struke mora se vratiti.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene