Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠESATNO SPAŠAVANJE

Za dlaku izbjegnuta tragedija u zagrebačkom vrtiću: Dječačić se tijekom ručka počeo gušiti, hitno je prebačen u bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački liječnici nekoliko sati spašavali su život jednoipogodišnjeg mališana, koji se u vrtiću zagrcnuo grahoricom, koja mu je završila u bronhu. Srećom, dječačić se potpuno oporavio i otpušten je na kućnu njegu.

Jednoipogodišnji dječačić prije tjedan dana u vrtiću se tijekom ručka počeo gušiti grahoricom, da bi mu brzom liječničkom intervencijom u zagrebačkoj bolnici život bio spašen. Sada je dobro i oporavlja se kod kuće.

Sve je počelo za vrtićkim ručkom, kada mu je grahorica završila u desnom bronhu, navodi Jutarnji list. Dijete se počelo gušiti, odgojiteljice mu nisu uspjele pomoći i odmah su pozvale hitnu pomoć, koja ga je odvela u bolnicu. Uslijedila je akcija spašavanja koja je trajala nekoliko sati.

"Da, bilo je prilično dramatično. Odmah smo dijete odvezli u salu jer je već bilo u teškom stanju i morali smo hitno krenuti s vađenjem te grahorice, što je uvijek vrlo komplicirano", ispričao je dr. Filip Rubić, pedijatar s Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu koji je sudjelovao u spašavanju života jednoipogodišnjaka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Prerano za očinski dopust Što od države dobiva obitelj s trećim djetetom? Mali Ivan, premijerov sin, tek se rodio, a već je dužan 88.722 kune

Pročitajte i ovo Tatini refleksi Jao... Za dlaku izbjegli tragediju! Tata u zadnji tren spasio dijete od pomahnitalog vozača

Nasreću, dječačić se dobro oporavio i otpušten je na kućnu njegu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene