Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački HSS osudio je danas najave preimenovanja zagrebačke Avenije Gojka Šuška u Aveniju izviđača, ocijenivši ih politikantskim postupcima i foteljskim obračunom vladajuće garniture u Gradu Zagrebu.


Vodstvo gradskog HSS-a u priopćenju ocjenjuje da se novi prijedlog preimenovanja najavljuje kao krucijalni problem u Zagrebu koji je pred bankrotom, a prijeti mu i ekološka katastrofa na Jakuševcu, a stiže, kažu, 'iz radionice onih koji nam uporno ponavljaju kako su spremni preuzeti vođenje države'. 'Kao Klub zastupnika u Gradskoj skupštini obveza nam je i moralna odgovornost najoštrije osuditi takav čin prekapanja po prošlosti i vrednotama Domovinskog rata, te vođenje gradske politike s ciljem skretanja pozornosti na marginalne stvari', ističu u zagrebačkom HSS-u.

Vezani članci Krešo Beljak i Zlatko Fumić (Foto: Dnevnik.hr) Dok Krešo Beljak kritizira Plenkovića i vladajuću stranku, HSS-ov Fumić im se "klanja do poda" SDP, Amsterdamska koalicija, Most, HDZ/Ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/Filip KosIgor Soban/Patrik Macek/PIXSELL) Europska pučka stranka ostat će bez jednog člana: ''Odlučili smo poći naprijed, prema budućnosti''

Upozoravaju da se, u skladu s postojećim trendom, ubrzo može očekivati preimenovanje Vukovarske i Zvonimirove ulice, te da je riječ o eklatantnom primjeru zatiranja hrvatskih vrednota i ujedno otvaranje Pandorine kutije, koja će, navode, progutati one koji ju otvaraju. Da nije riječ o usamljenom primjeru, već o političkoj strategiji, potvrđuje, ističu, i nedavno imenovanje ulica po slovenskom književniku Župančiću i sestrama Baković.

Zaključuju i kako te najnovije politikantske postupke i foteljaške obračune nije dovoljno samo konstatirati, već im se na tom putu treba suprotstaviti. (Hina)