Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Događanja pratimo molitvom'

Zagrebačka nadbiskupija zabrinuta: 'Vjernici se žale jer ne mogu na molitvu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije izrazio je u petak žaljenje i zabrinutost zbog događaja na Markovu trgu i u župnoj crkvi Sv. Marka te pozvao odgovorne da pronađu primjereno rješenje.

"Mi ta događanja pratimo molitvom, da se na miran način i razgovorom riješe napetosti i prijepori, pazeći na dostojanstvo hrvatskih branitelja, osobito onih koji su prinijeli najveću žrtvu za slobodu domovine", ističe se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Krštenje filipinske djece - 4 novi početak U ovoj zagrebačkoj crkvi ove godine kršteno je više filipinske nego hrvatske djece: U nedjelju rekordan broj Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

NAPETO PRED VLADOM Branitelji ne napuštaju crkvu, prema njima krenuli i prosvjednici iz Savske

To, dodaje se, uključuje i human odnos prema osnovnim životnim potrebama branitelja, naročito kada su u pitanju najveći stradalnici Domovinskog rata.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije također ističe kako su im se vjernici žalili jer u petak nisu mogli doći u crkvu sv. Marka na molitvu i liturgijska slavlja.

Stazić: 'To je skupina militanata koji se bore umjesto HDZ-a' - Šuker: 'Ovo je govor mržnje'

"Molimo odgovorne da glede toga pronađu primjereno rješenje. Jednako tako, bilo bi nam žao da se krše međunarodni ugovori u odnosu prema crkvenim prostorima", kaže se u priopćenju te napominje da je za ta pitanja mjerodavno ponajprije predstavništvo Svete Stolice u Republici Hrvatskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene