Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Putuj pametnije - živi kvalitetnije'

Zagreb: U srijedu besplatna vožnja javnim prijevozom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Dana bez automobila, 22. rujna i Europskog tjedna mobilnosti, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj u suradnji sa Zagrebačkim električnim tramvajem (ZET) posjetiteljima Informacijskog centra Europske unije daruje karte za besplatni javni prijevoz u srijedu 22. rujna na području grada Zagreba, priopćila je Delegacija EU u RH.

Karte za besplatni javni prijevoz mogu se preuzeti u Informacijskom centru Europske unije, Trg žrtava fašizama 6, 21. i 22. rujna od 10 do 17,30 sati, navodi se u priopćenju. Karta omogućava besplatno korištenje javnog prijevoza na području Zagreba isključivo na Dan bez automobila, 22. rujna.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica

>> ZET pred kolapsom, nema više povlaštenih karata?

Dan bez automobila je dio aktivnosti koje se provode unutar Europskog tjedna mobilnosti, od 16. do 22. rujna, u čijem obilježavanju sudjeluje 18 hrvatskih gradova, uključujući Zagreb. Cilj Europskog tjedna mobilnosti jest poboljšanje zdravlja i kvalitete života građana te zaštita okoliša. Ovogodišnja tema Tjedna je 'Putuj pametnije - živi kvalitetnije', a cilj kampanje je potaknuti lokalne vlasti na promicanje korištenja javnog prijevoza te hodanja i vožnje bicikla. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene