Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj jeftinog rpijevoza

ZET pred kolapsom, nema više povlaštenih karata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zaduženosti ZET-a, morat će se početi naplaćivati karte učenicima i studentima.

Navodno je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić već dobio pismo u kojemu mu je na neki način dano do znanja da ukoliko se nešto ne promjeni, doći će do gašenja javnog prijevoza.

Pročitajte i ovo Ilustracija preusmjerili linije Opet gužve! Zastoj tramvaja na vrlo prometnom raskrižju u Zagrebu Slika nije dostupna Aktualni sat Bandić podsjetio: Nema više besplatnih parkirnih karata

Naime, ZET ostaje bez 95 milijuna kuna subvencija i sve je zaduženiji, piše Večernji list. Do sada je stabilnost cijena karte jamčio Grad Zagreb, ali ZET-u za redovno poslovanje nedostaje mjesečno 25 milijuna kuna. Osim toga, smanjene su mu subvencije od 95 milijuna kuna mjesečni, pa se deficit penje na 44 milijuna kuna, piše list.

Stoga bi se od rujna o prijedlozima tima za spas ZET-a trebalo raspravljati u Gradskoj skupštini. 'Narušena je likvidnost podružnice. Očito je da je poslovanje ugroženo i jasno je da se na takav način više neće moći opstati', rekao je izvor u Holdingu. Potraživanja ZET-a od Grada do kraja godine mogla bi se popeti i od 900 milijuna kuna.

Bandić je rebalansom proračuna, budući da mu to dopuštaju ovlasti iako rebalans nije prošao u Skupštini, odlučio o ukidanju subvencija, piše Večernji. 'ZET ne radi besplatno. Prema tome, ako više nema novca za subvencije, onda ćemo morati naplaćivati prijevoz i đacima i studentima', rekao je Dubravko Baričević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene