Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvat će na solidarizaciju s blokadom

Zagreb: Studenti neće ometati nastavu na alternativnim lokacijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti zagrebačkoga Filozofskog fakulteta neće blokirati nastavu koja se od danas počela održavati na alternativnim lokacijama za poslijediplomske studije, a od ponedjeljka će početi i za diplomske studije tog fakulteta.

Dekan toga fakulteta Miljenko Jurković potvrdio je danas novinarima da je počela nastava za postdiplomante 'bolonjce' na alternativnim lokacijama, a u ponedjeljak će početi i za diplomske studije bolonjskog sustava. Problem su još samo preddiplomski studiji za koje se još rade alternativni rasporedi i traže prostori, rekao je dekan.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Crveno more - 2 Opasno u Crvenom moru Hutisti napadaju brodove koji plove prema Izraelu: "Sve dok oni ne počnu donositi hranu i lijekove u Gazu"

Studenti su danas rekli novinarima da tu nastavu neće blokirati. Naime, sinoć je na plenumu procijenjeno da bi to neminovno vodilo u incidentne situacije koje se želi izbjeći. Blokada će se pokušati provesti posredno preko studenata matičnog fakulteta koje će se pozvati da solidarno blokiraju nastavu Filozofskog na svom fakultetu.

>> Bjeliš: Ne mogu prihvatiti pismo potpore studentima

Studenti su izvijestili i da je Otvoreno pismo podrške profesora Filozofskog fakulteta u dva dana potpisalo 136 nastavnika i djelatnika Filozofskog fakulteta, 52 djelatnika drugih fakulteta i instituta, 71 pripadnik intelektualne i kulturne elite te da su dobili i 96 grupnih potpora inicijativi od udruga, sindikata, klubova i organizacija.

Komentirajući to pismo, dekan Jurković je rekao da u njemu ne vidi ništa novo. 'Mi smo svi odavno rekli da podržavamo zahtjeve studenata za besplatnim obrazovanjem, tu ništa nije sporno, da je i meni netko došao s tim pismom, i ja bih ga potpisao', rekao je dekan, dodavši kako nema nikakvih naznaka da su profesori-potpisnici ujedno i 'neposlušni' i da odbijaju održavati nastavu. Rekao je i da će sa s nadoknadom propuštene nastave početi odmah nakon završetka redovite nastave sredinom lipnja, istaknuvši da rokovi prijamnih ispita nipošto neće biti narušeni.

Dosad je prikupljeno oko 45.000 potpisa na peticiju Nezavisne studentske inicijative za pravo na besplatno obrazovanje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene