Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Odgovorni znali za problem na Vrbanima čak godinu dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je u javnosti izbila afera s mineralnim uljima u vodi u zgradama na Vrbanima III, iz grada Zagreba slušamo kako oni rade sve po propisima, kako su napravljena sva moguća ispitivanja i da je s njihove strane napravljeno sve što se može. Bloger CNN posjeduje dokument u kojem se vidi kako u Gradu Zagrebu odgovorni već godinu dana znaju za probleme s vodom.

U dokumentu, koji vam je dostupan na Blog.hr-u, piše:

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

'Obavještavamo vas da će sanitarni inspektor Odjela sanitarne inspekcije Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, prilikom sudjelovanja u radu povjerenstva za tehnički pregled građevina, ubuduće zahtijevati od investitora građevine da u izvješću o ispitivanju uzoraka vode za piće, uz uobičajene parametre A analize budu zastupljena i mineralna ulja.

Odluka o proširenju ispitivanja mineralnih ulja donesena je radi brojnih prijava građana i dokazanih značajnih prekoračenja vrijednosti MKD mineralnih ulja u posljednje vrijeme u novoizgrađenim stambenim i stambeno-poslovnim građevinama na nekoliko različitih lokacija u gradu Zagrebu.

Osim navedenog, molimo vas da radi mogućnosti procjene ispravnosti internih vodovodnih instalacija novoizgrađenih objekata, za tehnički pregled uzmete najmanje dva uzorka vode po vodovodnoj vertikali odnosno horizontali, jedan iz početnog, a drugi iz završnog dijela vertikale odnosno horizontale, te da u izvješću navedete točno mjesto uzimanja uzoraka i da li ga je uzela ovlaštena stručna osoba.'

Dokument je star - godinu dana!

Na prvi pogled bi rekli da se nešto događa i da je sva ta buka urodila i nekim akcijama, ali onda malo pažljivije bacite oko na dokument i shvatite da je taj dokument star godinu dana! 

Datum na dokumentu je od 30. listopad 2006. godine.

To znači da u gradu Zagrebu odgovorni znaju za problem već godinu dana, ali nisu ništa poduzimali. 

Znali su da postoje problemi s vodom, ljudi su se žalili, ali nitko ništa nije poduzimao sve dok stvar nije eskalirala i došla u medije, piše bloger CNN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene