Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova vrtića

Premijer: Do listopada imamo 350 djece više nego lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je potpisano 113 ugovora za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića.

Vrijedni su više od 600 milijuna kuna. Novac stiže najvećim dijelom iz europskih fondova, odnosno programa ruralnog razvoja.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije" Poziv: Upisi u vrtić - 3 POZIV DOMAGOJA MIKIĆA Kunu se u djecu, ali novih mjesta u vrtićima nema: "Kako dati 700 eura za tetu čuvalicu? Tko si to može priuštiti?"

U idućih godinu dana vrtići će se graditi ili obnavljati u naseljima manjima od pet tisuća stanovnika. Premijer i ministri poručili su da je demografska obnova jedan od prioriteta Vlade.

''Prvih 10 mjeseci imamo 350 djece više nego lani, možda će dogodine taj broj biti još i veći, onda ćemo postupno pokušati se suočiti sa negativnim prirodnim priraštajem koji je objektivno kada gledamo sve moguće izazove ipak najveća opasnost hravtskoga društva i hrvatskoga naroda', rekao je premijer Andrej Plenković.

''Sve što radi ova Vlada, sve mjere su usmjerene upravo na oporavku cijeloga drušva i kao takovi moći ćemo rađati i podizati svoju djecu'', kazala je Nada Murganić, ministrica demografije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene