Kolinda Grabar-Kitarović još je u uredu i radi punom parom. Do isteka mandata razriješit će 11 dužnosnika, od kojih je 6 savjetnika.


Kolinda Grabar-Kitarović je u govoru nakon poraza od Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima između ostalog kazala: "Nadam se da ćete shvatiti ako sutra odem na 10-15 dana odmora".

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Analiza: Ivana Petrović otkriva pravu pozadinu slučaja Lozančić i je li taj slučaj mrlja na mandatu predsjednice Andrej Plenković Plenković o inicijativi oporbe za pojašnjenje optužbi protiv Lozančića: "Ostojić ima svoju agendu. Neka odgovori tko je napravio svastiku na Poljudu"

No, na odmor ipak neće moći tako brzo. Kako doznajemo, Grabar-Kitarović još je u uredu i radi punom parom. Do isteka mandata razriješit će 11 dužnosnika, od kojih je 6 savjetnika. Također, odradit će i ranije dogovorena putovanja, od kojih će jedno biti i u Izrael.

Na najavljeni godišnji odmor predsjednica će otići idući tjedan, odmarat će se u Hrvatskoj, ali kako se neslužbeno saznaje, vjerojatno neće ići na Brijune, koji su dosad bili njena uobičajena ljetna destinacija.

Još nije poznato hoće li Grabar-Kitarović nakon što preda dužnost Milanoviću imati svoj ured. Kako se može čuti, o tome se još nije razgovaralo. Nakon poziva u izbornoj noći Grabar-Kitarović više se nije čula s Milanovićem, no očekuje se da će uskoro ponovno stupiti u kontakt vezano uz aktivnosti koje su dijelom primopredaje vlasti.

I za kraj - Kika, kujica koju je Grabar-Kitarović udomila tijekom mandata, neće ostati na Pantovčaku, već odlazi s njom i bit će kućni ljubimac obitelji.