Hrvatski autoklub upozorava na vrlo gust promet u oba smjera, posebno između Zagreba i Bosiljeva. Kolona pred naplatnim kućicama u Lučkom raste od jutra i u jednom je trenutku bila duga čak 12 kilometara. Prema zadnjim informacijama, oko 18:40 kolona se smanjila na četiri kilometara.

Galerija Gužva pred naplatnim kućicama u Lučkom (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Gužva pred naplatnim kućicama u Lučkom (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) +0 Gužva pred naplatnim kućicama u Lučkom (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

U tijeku je zadnja velika smjena turista, pa su na autocestama gužve velike u oba smjera, bar kad je riječ o dijelu autoceste između Zagreba i Bosiljeva. 

Vezani članci Slika nije dostupna Gužva na autocesti: Zbog prometne nesreće u tunelu na A1 kolona od 20 kilometara Slika nije dostupna Spašavanje sezone: Gužve na Lučkom i u trajektnim lukama, kolona na Krčkom mostu duga četiri kilometra

No, najveća je gužva na dijelu autoceste od Zadra do izlaza iz tunela Sveti Rok. Na toj se dionici vozi u koloni u pokretu uz zastoje u smjeru Zagreba. Oko podneva je kolona bila duga gotovo pedeset kilometara, no trenutno je od čvora Posedarje u smjeru Zagreba.

Čitatelji DNEVNIK.hr-a javljaju da se u toj koloni vozi svega dvadesetak kilometara na sat. 

U koloni i uz zastoje vozi se i kod čvora Donja Zdenčina u smjeru mora, a stvara se kolona i na tom izlazu s autoceste jer vozači pokušavaju izbjeći gužvu na Lučkom i Demerju. 

Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko četiri kilometara, dok je na Demerju oko 1 kilometar

Gužva je i pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije gdje je kolona oko 5 kilometara, a povremeno se promet prekida na čvoru Krapina, upozorava HAK.

I prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 4 kilometra, a gust je promet i pred tunelom Učka u smjeru Rijeke.

I na Krku se stvorila kolona prema Krčkom mostu koja je u jednom trenutku bila oko 4 kilometra, ali sada kolone ondje nema. Međutim i dalje je veoma gust promet.

Detaljno stanje na hrvatskim cestama koje prenosi HAK glasi:

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

- vrlo gust promet u oba smjera;
- pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, pred naplatom Demerje kolona je oko 1 km;
- pred naplatom Donja Zdenčina u smjeru Zagreba kolona je oko 250 metara;

A2 ZAGREB-MACELJ

- pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 5 km, a povremeno se promet prekida na čvoru Krapina;

A3 BREGANA-LIPOVAC

- duža čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo na ulazu u Hrvatsku;

ISTARSKI IPSILON

- prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 4 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon;

JADRANSKA MAGISTRALA

- kolona i zastoji prema graničnom prijelazu Pasjak.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a povremeni zastoji su na prilazima turističkim središtima duž obale, pred naplatnim postajama i kod odmorišta na autocestama, na pojedinim graničnim prijelazima, te u trajektnim lukama i pristaništima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će:

- u nedjelju, 26. kolovoza – od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

A1 Zagreb-Split-Ploče

- vozilo u kvaru na autocesti A1 između 450+000 km i 450+000 km u smjeru Zagreba;
- vozilo u kvaru na autocesti A1 između čvora PRGOMET i čvora VRPOLJE (na 345. km) u smjeru Zagreba.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

- DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz prometnu signalizaciju);
- DC2 u gradu Vukovaru;
- DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac;
- DC34 Slatina-Donji Miholjac (DC34) između mjesta Gezinci i Podravska Moslavina;
- DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko;
- DC206 Hum na Sutli-Kostel;
- DC232 Sisak-Jasenovac na dionici Drenov Bok-Jasenovac;
- ŽC6014 Visočane-Poličnik; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; ŽC6166 Kučiće-Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića (obilazak je kroz Svinišće); LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju