Pucnjava na automobil u Zadru nakon što je vozač pokušao pregaziti policajca (Foto: Dino Stanin) - 2
Pucnjava na automobil u Zadru nakon što je vozač pokušao pregaziti policajca (Foto: Dino Stanin) - 2 Foto: Dino Stanin

U Zadru se u utorak navečer odvijala prava drama, u kojoj se policija dala u potjeru za vozačem BMW-a, koji je nakon točenja goriva na benzinskoj pobjegao pa provalio u skladište da bi kad ga je policija locirala, opet pobjegao vozilom. U jednom trenutku policija je bila primorana i zapucati u gume automobila, no ni to nije pomoglo, jer je vozač uspio pobjeći na nogama u nepoznatom smijeru.


U utorak navečer, oko 21 sat, u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru nepoznati vozač je na benzinskoj postaji natočio gorivo u svoj BMW i pobjegao, javlja PU zadaraska.

Vezani članci Automobil u Zadru visio s mola za vezivanje čamaca - 5 Otkriven uzrok nesvakidašnje nesreće: Vozačica ostala zarobljena u automobilu koji je visio s drvenog mola pa – dobila kaznu Vozilo zamalo završilo u moru - izvukli ga vatrogasci - 6 Vatrogasci izvlačili šokiranu vozačicu iz auta: Sletjela s ceste i završila na molu iznad mora

Ubrzo nakon toga, oko 21:50 sati u ulici Put Gumlina u Zadru, nepoznata osoba je provalila u skladište obrta, gdje ga je zatekao član obitelji vlasnika, pa je provalnik vozilom pobjegao s mjesta događaja.

"Policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru, uočili parkirano vozilo marke BMW (PŽ).

Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, nakon čega se vozač oglušio o više izdanih zapovijedi te pokrenuo vozilo pri čemu je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju.

Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar, tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju. Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom", stoji u priopćenju policije.

U tijeku je kriminalističko istraživanje te očevid, a policija je izvijestila i da traje intenzivna potraga za odbjeglim vozačem.