"U svim slučajevima kada policijski službenik uporabi sredstva prisile, pa tako i u ovom slučaju, donosi se ocjena zakonitosti i opravdanosti uporabe sredstava prisile", kazali su iz PU zadarske na upit DNEVNIK.hr-a.

Galerija


Društvenim mrežama danas se proširio video iz Zadra koji je na svom Facebook kanalu objavio tamošnji portal Zadar News, a u kojem se, po navodima tog izvora, vidi kako policajci uz prekomjernu uporabu sile privode djelatnika jednog zadarskog fast fooda.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija apelira na vozače: Upalite svjetla unatoč prestanku obveze Policija, ilustracija Policija otkrila lopove koji su iz pošte u Zadru ukrali više od 100.000 kuna, serijski kradljivci operirali diljem obale

Tijekom intervencije policije, do koje je došlo zbog preglasne glazbe, može se čuti kako okupljeni građani dobacuju dvojici policajaca da ih može biti sram zbog postupka prema mladiću, a u obranu svoga kolege u jednom je trenutku skočila i djevojka koja također radi u tom ugostiteljskom objektu. Video možete pogledati na OVOM LINKU.

Upitali smo stoga nadležne u Policijskoj upravi zadarskoj za komentar: "Policijski službenici su noćas oko 1 sat postupali po dojavi građana o preglasnoj glazbi u ugostiteljskom objektu na Obali kneza Branimira u Zadru. Prilikom intervencije policijskih službenika jedan od uposlenika ugostiteljskog objekta se oglušio na zapovijed policajaca, a pritom ih je i verbalno vrijeđao, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

U svim slučajevima kada policijski službenik uporabi sredstva prisile, pa tako i u ovom slučaju, donosi se ocjena zakonitosti i opravdanosti uporabe sredstava prisile. Taj je postupak u tijeku.

Nastavno na navedeni događaj dodajemo kako se u prostorijama policije nalaze dvije osobe starosti 23 i 21 godina te je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Napominjemo kako je cijela obrada događaja još u tijeku", kazali su na upit DNEVNIK.hr-a iz PU zadarske.