Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadar: Osnovano društvo "Josip Broz Tito"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Udruge antifašističkih boraca Zadarske županije danas je u Zadru utemeljeno društvo "Josip Broz Tito".

Na osnivačkoj skupštini toga društva okupilo se više desetaka članova Udruge antifašističkih boraca, koji su u radno predsjedništvo izabrali sedam članova društva "Josip Broz Tito", a u roku od tjedan dana izabrat će i predsjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Unuk se protivi Nije kao Ceausescu: Tito neće biti ekshumiran Slika nije dostupna Sirene jedino u Kumrovcu Suveniri preplavili tržište: Tito je danas dobar biznis

Na skupu je rečeno da je to dobrovoljna udruga članova antifašista koji su privrženi antifašizmu i koji osjećaju da treba promicati pouke Titova vremena, antifašističkog pokreta i, kako su rekli, NOB-a.

Osim toga Društvo će, istaknuli su, popularizirati antifašističke vrijednosti, borbu protiv mržnje, zauzimanje za snošljivost te organizirati predavanja, izložbe, obilježavanje obljetnica, posebice rođenja i smrti, kako su rekli, "njihova druga Tita". Najavili su da će iduće godine nastojati u Zadru obilježiti tzv. Dan mladosti.

Dojdući 22. lipnja članovi Udruge antifašističkih boraca Zadarske županije i Društva "Josip Broz Tito" obilježit će polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima "NOB-a" te na središnji križ za sve pale hrvatske branitelje. U govorima na današnjoj osnivačkoj skupštini više puta je rečeno da je Tito bio Hrvat, državnik i antifašist.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene