Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadar: HNS predstavio kandidate u 9. izbornoj jedinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska narodna stranka na večerašnjem je predizbornom skupu u Zadru, održanom na Trgu pet bunara, predstavila stranačke kandidate za 9. izbornu jedinicu na predstojećim Parlamentarnim izborima, a na skupu je govorio predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić.

"Od danas pa do sv. Kate HDZ broji zadnje sate", rekao je Čačić na početku svoga obraćanja okupljenim članovima i simpatizerima HNS-a.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Ustvrdio je kako je "još sedam dana do odlaska", kako je rekao, "jedne korumpirane i nesposobne Vlade". "To je Vlada HDZ-a, a HSLS joj drži ljestve kao što joj pomaže i Hrvatska stranka umirovljenika", kazao je Čačić.

Zato je pozvao Zadrane da ne daju svoj glas ni HSLS-u ni Hrvatskoj stranci umirovljenika.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Čačić također je rekao kako ovi predstojeći Parlamentarni izbori "nisu oni koji odlučuju o sudbini zemlje ili njezinoj obrani jer imamo hrvatsku državu i obranili smo je".

"Danas je zadaća HNS-a dati najbolje što može da bi se popravila kvaliteta života u Hrvatskoj", kazao je Čačić te dodao kako se "u Hrvatskoj svaki četvrti građanin osjeća odbačenim, nesretnim i socijalno isključenim".

Također je rekao da je "obrazovanje najveća sramota ove Vlade jer Hrvatska ima najmanji proračunski izdatak u Europi za obrazovanje, najmanji broj studenata na sto stanovnika te je na vrhu u svijetu po odlasku visokoobrazovanih ljudi".

Rekao je i kako je ova Vlada imala "brojne afere", spomenuvši pri tom četverotračnu cestu od Zadra do čvora Zadar 2, na autocesti Zagreb-Split, ustvrdivši da je "cijena kilometra te ceste 25 milijuna kuna, umjesto normalnih deset milijuna kuna".

Čačić je također rekao kako je vozač ministra Kalmete "osuđen za reketarenje, a sam ministar ne zna što mu vozač radi".

Na skupu je bila nazočna i predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene