Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branimir Glavaš, koji već sedam dana štrajka odbijajući i hranu i vodu, u srijedu je ponovno iz Remetinca bio prevezen u zatvorsku bolnicu i potom vraćen u zatvor.


Kako se doznaje njegovo je stanje isto kao i jučer.

Vezani članci Slika nije dostupna Ustavni sud djelomično ukinuo odluku o vraćanju Glavaša u zatvor Slika nije dostupna Braniteljske udruge: Zabrinuti smo Glavaševim zdravstvenim stanjem

Detaljnije informacije nisu se mogle doznati a kako prenose neki mediji, danas su ga posjetili dužnosnici HDSSB-a, predsjednik stranke Dragan Vulin, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i saborski zastupnik Dinko Burić. Istaknuli su da mu se zdravstveno stanje drastično pogoršalo te da jako loše izgleda.

EKSKLUZIVNO Branimir Glavaš hitno prebačen u bolnicu

"Izrazito smo zabrinuti za njegov život u ovome trenutku. Nagovarali smo ga da prekine štrajk glađu, odnosno barem da uzme tekućine, ali on je ustrajan. Ne preostaje ništa drugo već čekati odluku Ustavnoga suda i evo, čvrsto vjerujem da će Ustavni sud, po ustavu RH, donijeti odluku o poništenju odluke Vrhovnoga suda u određivanju istražnoga zatvora", rekao je Vulin.

U zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici bio je prebačen i u ponedjeljak, ali je odbio liječničku pomoć i vraćen je u zatvor.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud zaključio da je po Zakonu o kaznenom postupku takva mjera obvezna za okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina. Nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i selotejp' od osam godina zatvora, na snazi je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. U Remetinec je od 5. ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook