Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće prekinuti štrajk glađu

'Zabrinuti smo za Glavašev život, no on je ustrajan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji već sedam dana štrajka odbijajući i hranu i vodu, u srijedu je ponovno iz Remetinca bio prevezen u zatvorsku bolnicu i potom vraćen u zatvor.

Kako se doznaje njegovo je stanje isto kao i jučer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrška Braniteljske udruge: Zabrinuti smo Glavaševim zdravstvenim stanjem Slika nije dostupna Ne odustaje 'Glavaš je odlučan i umrijeti u zatvoru'

Detaljnije informacije nisu se mogle doznati a kako prenose neki mediji, danas su ga posjetili dužnosnici HDSSB-a, predsjednik stranke Dragan Vulin, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i saborski zastupnik Dinko Burić. Istaknuli su da mu se zdravstveno stanje drastično pogoršalo te da jako loše izgleda.

EKSKLUZIVNO Branimir Glavaš hitno prebačen u bolnicu

"Izrazito smo zabrinuti za njegov život u ovome trenutku. Nagovarali smo ga da prekine štrajk glađu, odnosno barem da uzme tekućine, ali on je ustrajan. Ne preostaje ništa drugo već čekati odluku Ustavnoga suda i evo, čvrsto vjerujem da će Ustavni sud, po ustavu RH, donijeti odluku o poništenju odluke Vrhovnoga suda u određivanju istražnoga zatvora", rekao je Vulin.

U zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici bio je prebačen i u ponedjeljak, ali je odbio liječničku pomoć i vraćen je u zatvor.

Glavašu je određen istražni zatvor jer je Vrhovni sud zaključio da je po Zakonu o kaznenom postupku takva mjera obvezna za okrivljenike kojima je izrečena kazna veća od pet godina. Nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučajevima 'garaža' i selotejp' od osam godina zatvora, na snazi je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. U Remetinec je od 5. ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene