Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ubiru se plodovi

Za Vatrene se i krediti dižu, dresovi prodaju i za pedeset tisuća kuna! "Situacija je euforična"

Aktualno Galerija Nogomet i ekonomija - 1 Nogomet i ekonomija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nogomet i ekonomija - 2 Nogomet i ekonomija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nogomet i ekonomija - 3 Nogomet i ekonomija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nogomet i ekonomija - 4 Galerija 1/4 >>
Kad Vatreni pobjeđuju, ne štede se navijačka grla, ali ni novčanici. Euforija zbog plasmana u polufinale dobra je vijest za domaće trgovce, ugostitelje, ali i mnoge druge grane gospodarstva koje već beru plodove - veće potrošnje građana.

Jutro nakon povijesne pobjede nad Brazilom, hrvatski navijači u Kataru imaju samo jednu brigu. Kako produžiti boravak do polufinala? Koliko to košta? O tome se trenutno ne razmišlja.

"Neki ljudi su dizali kredite, netko od mirovine daje, ali za Hrvatsku sve", priznaje navijač Vlado. Tisuće onih koji nisu u Katru sad traže način da tamo otputuju. Ulaznica za utakmicu s Argentinom trenutno je najtraženiji komad papira u Hrvatskoj, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina koji se javio na oglas na kojem se karta za utakmicu prodaje za 1200 eura.

Pokušao ju je spustiti, no nije uspio jer je - već prodana. Osoba od koje je pokušao kupiti kartu je priznala da je kartu kupila na kredit, ali da ipak neće moći ići.

Pročitajte i ovo Iva Olivari i Luka Modrić iva olivari i luka modrić Dirljiv zagrljaj duše i kapetana hrvatske reprezentacije nakon povijesne utakmice

A u nebo idu i cijene dresova. Za onaj koji je nosio Mislav Oršić tako treba izdvojiti dvije tisuće kuna. Vlašićev košta tri, a Pašalićev i Lovrenov oko četiri tisuće kuna. No, apsolutni rekorder je Dominik Livaković za čiji se potpisani dres traži čak pedeset tisuća kuna. Te cijene rijetki si mogu priuštiti, no na tržištu postoje i dostupnije alternative.

Koliko uspjesi Vatrenih potiču potrošnju građana govori i statistika. Svaki put kad je Hrvatska igrala, zabilježen je porast broja i iznosa fiskaliziranih računa. Rekord se dogodio s Kanadom. Izdano je 21 posto više računa s 25 posto većim iznosom nego usporedivog dana prošle godine. Veći dio tog iznosa odnosi se na ugostitelje.

Pročitajte i ovo Slavlje hrvatskih nogometaša s djecom - 5 Kakvo slavlje! Pogledajte preslatke prizore naših nogometaša s djecom nakon povijesne pobjede nad Brazilom!

"Situacija je euforična. Pije se stvarno više i jede se više. Tako da je situacija dobra što se tiče nas ugostitelja", pojasnio je ugostitelj koji prognozira za nadolazeću utakmicu "lagana tri boda".

Kakvu euforiju donosi finale Svjetskog prvenstva vidjeli smo prije četiri godine. A kakvu pobjeda u finalu vidjet ćemo - nadajmo se - za samo par dana.

 

Više o nogometnoj euforiji pogledajte u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene