Iako je zbog niskog standarda teško živjeti u Hrvatskoj i cijene nas ponekad neugodno iznenađuju za turiste smo privlačna zemlja s pristupačnim cijenama, a to je svakako jedan od motiva dolaska.

Galerija


Tržnica, nezaobilazna stanica turista. Ovdje, kažu, voće i povrće ima okusa.

"Breskve su od 20 do 25, 30 kn to su sad prve, sve je sad prvo voće, marelice 20 do 25 kn, lubenica tako oko desetak, a poslije će cijene padati", kaže Saša, prodavač na tržnici.

Vezani članci Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer (Foto: Dnevnik.hr) Kalnik turistima oduzima dah: Domaća hrana, obronci puni vrtova, vinograda i stoke koja pase pod njima Graf brendova Republike Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Brendiranje Hrvatske samo što nije: "Bilo bi jako zgodno da oni koji žive u Hrvatskoj dobiju upute kako se trebaju ponašati"

Sa cijenama su turisti i ovako zadovoljni. "Kupili smo breskve, rajčice i lubenicu. Jeste li to puno platili? Platili smo kunama. Jel' puno? Je li visoka cijena? Ne. Normalna." rekao je bračni par iz Češke.

Gradska ponuda hrane i pića je, kažu turisti, za svačiji džep. Moraju nešto prigristi i popiti. Cijena kave u Puli kreće se od osam do 15 kn.

Prozivke uglavnom idu na račun Dubrovnika. Nekad se naplaćivalo i postavljanje stola. Turisti imaju drugačiji dojam.  "Cijene su tu nešto više, ali ne toliko više u usporedbi s drugim europskim gradovima" kaže Himena.

Usporedili smo i sedmodnevne aranžmane i to za Rovinj, Tunis i Grčku. Za datum putovanja odabrali smo 2. srpanj, a datum povratka 8. srpnja. Dvije odrasle osobe u Rovinju će za šest noći izdvojiti između šest i deset tisuća kuna, u Grčkoj između tri i trinaest, a u Tunisu između tri i osam tisuća kuna.

Za turiste smo još uvijek pristupačna zemlja s dobrim cijenama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr