Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snalaze se usprkos teškim vremenima

Ostale hrvatske arene dobro posluju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemaju sve arene u Hrvatskoj problema kao zagrebačka.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

Za razliku od velikih problema koje ima Arena Zagreb, dvorane u Varaždinu i Zadru funkcioniraju odlično dok dvorane Gradski vrt u Osijeku i Spaladium Arena u Splitu imaju određenih problema. 'Kako je naš vlasnik konzorcij na čelu s privatnim tvrtkama koje ovise o situaciji na tržištu, i mi imamo malih problema u poslovanju. Međutim, za razliku od zagrebačkih kolega mi nemamo nikakvih problema što se tiče plaćanja najma od strane Vlade RH i Grada Splita', istaknuo nam je direktor Spaladium Arene Srđan Žižak koji probleme vidi u zemljopisnom položaju Splita, ali i nedostatku svih objekata.

>> Holding: Za Arenu dugujemo zbog Vlade i Grada Zagreba

>> Milan Bandić: Neka Ingra iznajmi Arenu bilo kome, ako može

>> Areni zbog dugova Zagreba i države prijeti zatvaranje?

'Nama nije dovršen poslovni toranj, trgovački centar i podzemna garaža na 8 katova koje bi trebale donositi dobit. S dvoranom se samo možemo pokrivati. Druga stvar je da nas zaobilaze svjetske atrakcije jer nismo na njihovoj ruti', rekao je Žižak.

Direktor Arene Varaždin Neven Buljan iznimno je zadovoljan poslovanjem. 'Mene je pomalo sram reći koliko dobro funkcioniramo s obzirom da živimo u jako lošoj situaciji. Model javno-privatnog partnerstva koji je primijenjen prilikom gradnje ove dvorane je odličan, a Grad Varaždin i Vlada uredno podmiruju sve svoje obaveze', rekao nam je Buljan istaknuvši kako je prošle godine kroz dvoranu prošlo 100 tisuća posjetitelja, a Arena Varaždin samostalno organizira svaki drugi koncert.

Dvorana Gradski vrt je izgrađena za potrebe SP-a u rukometu, ali nema ugovor s državom tako da im Vlada ne sufinancira troškove. 'Vremena su teška, ali ipak poslujemo pozitivno. Dvorana ispunjava sve svoje obveze prema korisnicima, a Grad Osijek uredno plaća dvoranu za vrhunske sportaše. Imamo i 1.100 četvornih metara poslovnih prostora, a oko 85 posto je dano u zakup', istaknuo je Oto Živčić, voditelj dvorane.

Zadarska dvorana koja nosi ime Krešimira Ćosića nije u istoj situaciji s ostalim dvoranama. 'Naša izgradnja je počela neovisno o Svjetskom prvenstvu u rukometu. Grad Zadar je prilikom gradnje dvorane digao kredit od 18,5 milijuna eura i sve se obaveze uredno podmiruju', rekao nam je direktor Sportskog centra Višnjik Dino Bailo naglasivši kako su sve dvorane 100 posto popunjenje.

'Profit donose male, popratne dvorane, koje su neprestano iznajmljene građanima i sportskim klubovima. U našem kompleksu je i bazen koji nam donosi gubitak, a da nije njega kompleks dvorana bi ostvarivao i profit', naglasio je Bailo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene