Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje u sljedeća dva dana

Milan Bandić: Neka Ingra ne povlači mačka za rep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako smatra da će se svi problemi s Arenom Zagreb riješiti u slijedeća dva dana.

'Javno pozivam Ingru da ako imaju kome iznajmiti Arenu osim Gradu Zagrebu, da to naprave. Kako nemaju, onda je bolje da ne povlače mačka za rep. Mislim da se bez potrebe dižu tenzije, a smatram kako će se sve riješiti u sljedeća dva dana', izjavio je Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Dobri trendovi I to smo dočekali: U zagrebačkoj Areni više nema nijednog pacijenta, dvorana zasad ostaje samo u pripravnosti Slika nije dostupna Arena Zagreb U manje od dva tjedna u njoj je zbrinuto više od stotinu pacijenata: 62 su otpuštena, jedan pacijent je preminuo

>> Areni zbog dugova Zagreba i države prijeti zatvaranje?

Zagrebački gradonačelnik je rekao kako očekuje da će Zagrebački holding riješiti sve probleme s tvrtkom Ingra. 'Holding treba raditi svoj posao, a ja ih pozivam da se dozovu pameti i ne rade medijski cirkus', rekao je Bandić.

Predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim objasnio je kako Zagrebački Holding od prvog dana kada im je Arena predana na upravljanje nisu ispunjavali svoje obveze te je zato zatvorena. 'Arena Zagreb zatvorena je za posjetitelje i radnike, osim onih koji rade na osiguranju i minimalnom održavanju, i ostat će tako dok Zagrebački holding ne podmiri Ingri dugove za održavanje dvorane', rekao je Oppenheim.

Ingra sama podmirivala troškove

'Holding od 15. prosinca 2008. niti jednu ugovornu obvezu nije podmirio u propisanom roku, a u slučajevima kada bi određeni iznos i bio uplaćen isti ne bi sadržavao PDV. Budžet za 2010. godinu definiran je u veljači prošle godine u visini od 8,9 milijuna kuna. Sukladno njemu Ingra je provodila plan održavanja, a kako dogovoreni iznos nije isplaćivan sami smo podmirivali nastale troškove. Jasno je kako takva situacija nije dalje održiva i kako očekujemo da Holding podmiri sve troškove i dospjela dugovanja kako bi se u Areni Zagreb mogla održavati događanja i primati posjetitelje', objasnio je voditelj odnosa s javnošću Ingre Vladimir Čeliković.

Direktor Arene Tomislav Pervan nije htio davati izjave, tek je rekao da postoje određeni dugovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene