Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas uplatili 2,2 milijuna kuna

Holding: Za Arenu dugujemo zbog Vlade i Grada Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački holding je izvijestio da je danas vlasniku Arene Zagreb, Trgovačkom društvu Lanište d.o.o., za 2010. godinu uplatio oko 2,2 milijuna kuna.

Novac je uplaćen po osnovi operativnih troškova za zakup dvorane, ali da ostatak novca do 7 milijuna kuna nije podmirio 'jer navedeni iznos očekuje od sudionika poslovnog pothvata izgradnje multifunkcionalne dvorane Arene Zagreb, a to su Vlada RH i Grad Zagreb'.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Bez privatnih investicija Sve o novom projektu garaže u Klaićevoj: "Gotovo će se poduplati kapacitet parkirnih mjesta u središtu grada" Slika nije dostupna Nova blamaža Nitko ne želi platiti jamčevinu za Arenu Zagreb

>> Areni zbog dugova Zagreba i države prijeti zatvaranje?

>> Milan Bandić: Neka Ingra ne povlači mačka za rep

U priopćenju Holdinga navodi se da je Trgovačko društvo Lanište d.o.o. (u vlasništvu tvrtke Ingra), koje je vlasnik Arene Zagreb, 1. siječnja zatvorilo navedeni objekt, a kao razlog navelo neplaćanje tzv. operativnih troškova od strane Zagrebačkog holdinga d.o.o., koji je zakupnik dvorane Arena Zagreb, u iznosu od približno 7 milijuna kuna.

'Točno je da ove troškove Zagrebački holding d.o.o. nije podmirio jer navedeni iznos očekuje od sudionika poslovnog pothvata izgradnje multifunkcionalne dvorane Arene Zagreb, a to su Vlada RH i Grad Zagreb', navode iz Holdinga.

Dodaju da je Holding tijekom prošle godine u više navrata pisanim putem spomenuti iznos potraživao od Ministarstva financija i Grada Zagreba, što je, ističu, u skladu sa Sporazumom o zajedničkom financiranju zakupnine za Arenu od 13. lipnja 2007. 'Kako iznos nije uplaćen, nismo bili u mogućnosti transferirati financijska sredstva prema Laništu d.o.o', dodaje se u priopćenju.

Pavić: Vlada je izvršila sve obveze

Holding navodi da je za 2010. uplatio 'oko 2,2 milijuna kuna po osnovi operativnih troškova' te da planira 'još jednom službeno zatražiti Grad Zagreb i Ministarstvo financija da podmire razliku operativnih troškova za 2009. i 2010. godinu'.

O navodnom neplaćanju tzv. operativnih troškova za zakup Arene Zagreb reagirali su iz Vlade. 'Temeljem sporazuma o zajedničkom financiranju između Vlade i Grada Zagreba, Vlada je, sukladno sporazumu, izvršila sve obveze za 2009. i 2010. godinu i to potkraj prošle godine,' rekao je glasnogovornik Mladen Pavić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene