Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zadarska policija utvrdila je kako je manji požar koji je jučer oko 15 sati planuo u blizini kampa u Dragama, na biogradskom području, izazvao 45-godišnji mađarski državljanin, koji je u raslinje ispalio signalnu raketu, priopćeno je jutros iz Policijske uprave zadarske.


Mađarski državljanin policiji je izjavio da je raketu ispalio nestručno rukujući signalnim pištoljem. Protiv njega je u tijeku prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. Za izazivanje požara iz nehaja predviđena je novčana kazna od 5 do 15 tisuća kuna, doznaje se u PU zadarskoj.

Vezani članci Požar na Viru - 6 Vatrogasci se tri sata borili s vatrom: Na otoku Viru buknuo požar, treći u posljednjih 10 dana Požar, ilustracija (Foto: AFP) Panika u Rusiji: Gori tvornica nuklearnih interkontinentalnih raketa, vlasti poručuju - nema straha, nisu opremljeni bojevim glavama

>> Buknuo požar kod Drage, gasi jedan kanader

U požaru kod kampa u Dragama izgorjelo je 200 puta 70 metara borove šume i niskog raslinja, a vatru su brzo ugasili pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Biograd i DVD-a Drage.