Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori borova šuma

Buknuo požar kod Drage, gasi jedan kanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslijepodne je buknuo novi požar na obali.

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev u 15:50 sati za gašenje požara borove šume kod mjesta Drage. Požar gase JVP Biograd, DVD Drage i 1 Canadair. Gašenje je u tijeku.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

DUZS je ranije objavio da su ugašeni požari na području Peruče, na području Satrića kod Hrvaca, kod Radučića, Pazarišnog Bakovca, Košljuna na Pagu i kod Vodica na predjelu Srime, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U požaru na području Peruče u blizini brane koji je ugašen jutros, opožareno je 40 hektara borove šume. Osim lokalnih vatrogasnih snaga, požar su gasili i vatrogasci iz izvanredne dislokacije.

>> Ljudski faktor kriv za velike požare kod Splita

Požar na području Satrića kod Hrvaca u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugašen je jutros, a opožareno je 50 hektara borove šume. Osim lokalnih vatrogasnih snaga, požar su gasili i vatrogasci iz izvanredne dislokacije.

U požaru otvorenog prostora na predjelu Radučića u Šibensko-kninskoj županiji izgorjelo 12 hektara trave, niskog raslinja, smrike i borove šume, a gasili su JVP Knin, DVD Knin, Ervenik i Sveti Juraj Kistanje te dca canadaira.

U gašenju požara kod Pazarišnog Bakovca u Ličko-senjskoj županiji sudjelovali su JVP Gospić i DVD Pazarište te dva air tractora.

Jutros je lokaliziran požar između Putnikovića i Žuljane na poluotoku Pelješcu u kojemu je opožareno 300 hektara borove šume i makije.

Nastavljeno je gašenje požara na Svilaji kod mjesta Donji Baljci u Šibensko-kninskoj županiji. Osim vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te dislokacije iz Istarske županije, požar je gasio i jedan air tractor. Požar se proširio u minski sumnjivo nenaseljeno područje, ali je pod nadzorom vatrogasaca.

Nastavljena je sanacija požarišta na području Rudina iznad Kaštela. Nadzor i sanaciju požarište vrše lokalne vatrogasne snage, dok su izvanredne dislokacije vraćene u svoje postrojbe.

Sanacije požarišta vrše se i na području Jakiruše između Vrulje i Brela, na predjelu Trnbusa u Omiškom zaleđu te na predjelu Cocina Draga na Čiovu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene