Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turističku ponudu Đakova uskoro će upotpuniti nova jahaonica na državnoj ergeli lipicanca.


Tribina će moći primiti tisuću gledatelja koji će uživati u pravom konjičkom spektaklu kojim će pokazati što sve znaju đakovački lipicanci. Cijeli kompleks treba biti gotov kroz godinu dana, a imat će i tuš i solarij za konje.

'Ova dvorana će imati ugostiteljski dio, suvenirnicu, za konje, kupatilo i solarij. Konji ne mogu izaći mokri i topli van. Treba ih okupati i osušiti. I zato nam služi taj solarij', rekao je Pavo Sabolski, direktor državne ergele lipicanaca.

Vezani članci Slika nije dostupna Prosvjed u Đakovu: 'Ivo odjedrio, Jadranka sjaši' Slika nije dostupna Uginulo šest oždrijebljenih Lipicanaca

Golemo zdanje prema europskim standardima. Poseban pijesak pomiješan s tkaninom došao je iz Austrije. Znaju Europljani što valja. 'Stvara jako stabilno i mekano tlo koje olakšava rad konju. Ne stvara pritisak na kopito', rekao je Sabolski. Tribina će primiti tisuću gledatelja. Pred njima u parkuru održavat će se pravi konjički spektakl, mamac za turiste. 'Stranci su posebno potencijalni gosti. Drugačije je vidjeti konja u štali, u boksu. Ili diviti se što on zna u odnosu na glazbu ili dresuru', kaže Silvija Butković, turistički vodič na ergeli.

Uz suvenirnicu i kafić, ergela će otvoriti i hotel za konje. Vlasnici će svoje ljubimce moći smjestiti u luksuzni apartman. Đakovačku ergelu 1971. posjetila je kraljica Elizabeta. Da je danas ovdje, imala bi što i vidjeti. Kažu da je ova jahaonica, od Austrije prema ovdje jedna od najljepših. Nova đakovačka ljepotica nije jeftina, ali će se u sljedećim godinama višestruko isplatiti.