Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golo preživljavanje

Vukovarci za šaku kuna čupaju ambroziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema modelu otkupa plastičnih boca, grad Vukovar počeo je otkupljivati stabljike ambrozije!

Za iščupani korov s korijenom plaća 20 lipa. Iako je akcija prije svega zamišljena kao ekološko-zdravstvena, životne sudbine koje ćete sada čuti, dokazuju da su Vukovarci ambroziju čupali samo radi popunjavanja ionako tankih lisnica. Ambrozija na biciklu, seoskoj prikolici, građevinskim kolicima ili u automobilu. Kolone Vukovaraca na predaju iščupanog korova čekaju satima.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Bol je u leđima i žuljevi na rukama, no Vukovarci se nisu štedjeli. Na to ih tjeraju mizerna primanja. Za stabljiku ambrozije grad plaća 20 lipa. Najviše se može predati 1000 stabljika. Zarađeni novac Vukovarci su već potrošili. 'Režije su se nakupile, sve se nakupilo, evo nemam ni lipe za kruh', priča Jadranka Miljković.

Grad je za akciju osigurao 200 tisuća kuna. Namjera mu je bila očistiti grad od korova. No, zdravstvene razloge akcije, nadjačali su socijalni problemi. 'Pa neka vide! Neka vide oni koji trebaju, kako se u Vukovaru živi! I to oni koji govore i pričaju o Vukovaru kao gradu heroju!', istaknuo je gradonačelnik Željko Sabo.

U kontejnerima je skupljeno 900 milijardi peludnih zrnaca ambrozije! Alergičari su zahvalni, iako onima koji su im pomogli, borba protiv alergije nije bila ni na kraj pameti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene