Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez objašnjenja

Vukovarci HEP-u plaćaju 'rezerviranu snagu'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarci prosvjeduju protiv naplate grijanja po četvornome metru. Traže da im se ugrade mjerači kako bi plaćali samo ono što su potrošili.

U vukovarskim stanovima još uvijek nema mjerača, no na HEP-ov maglovit sustav naplate grijanja, stižu pritužbe potrošača i iz drugih gradova. Pritisnuti haračem i krizom, građani više ne žele plaćati ono što nisu potrošili. Kako, poput Vukovaraca, ne bi plaćala ono sto nije potrošila, Osječanka Zora Vrkić, sama je ugradila mjerač. Platila ga je 5 tisuća kuna te suprotno očekivanjima, njezine se rate nisu značajno smanjile.

Pročitajte i ovo Ilustracija u šest gradova Padaju temperature: HEP otkrio kada pali grijanje Plinski plamenik RAZLIČITI DOBAVLJAČI Smanjenje cijene neće svi osjetiti jednako: U ovom gradu stanovnici će od travnja uštedjeti samo tri kune na 100 prostornih metara plina

'Ja isključujem pola svojih radijatora preko zime jer mi je pretoplo. Međutim to ovaj mjerač ne bilježi', rekla nam je Vrkić. U zimskim mjesecima Zora grijanje placa do 1.200 kuna. No, problem je što račune plaća i ljeti kada grijanje ne koristi. 'Ispostavilo se da mi i dalje plaćamo svaki mjesec. Ne toplinsku energiju u ljetnim mjesecima nego, kako mi je direktor HEP-toplinarstva objasnio rezerviranu snagu', ispričala je. Kako ju rezervirana snaga stoji 360 kuna na mjesec, Zora je otišla u HEP da joj pokazu sto ona to placa, odnosno gdje se čuva ta njezina rezervirana snaga.

'Gospodin direktor objasnio da mi to ne može pokazati, ali da oni moraju od nečega živjeti preko ljeta', objasnila je Vrkić. S tim se odgovorom Zora neće i ne treba pomiriti. 'Treba jasno postaviti pitanje sto mi plaćamo, zbog čega plaćamo i temeljem čega to plaćamo. HEP je dužan odgovoriti', istaknula je Mira Brumeček-Lukačević iz Udruge potrošač. Po svoj će odgovor, bude li trebalo, Zora i na sud.Nametnuti harač je ništa u odnosu na harač, koji u svojim režijama građani plaćaju već godinama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene