Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od stotinu vukovarskih srednjoškolaca i danas je, drugi dan, mirno prosvjedovalo ispred zgrade vukovarske gradske uprave zahtjevajući besplatne prijevozne karte.


Riječ je o učenicima koji žive u mjestima izvan Vukovara u kojem pohađaju neku od četiriju vukovarskih srednjih škola. U bojkotu nastave, ali ne i u prosvjedu, pridružili su im se i kolege učenici koji žive u Vukovaru. Predstavnik učenika Tihomir Čiča iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u razgovoru s novinarima za ponedjeljak je najavio održavanje prosvjednog skupa na trgu ispred vukovarske gradske uprave u suradnji s Mirovnom grupom mladih Vukovar. 'Prijevoz autobusom je preskup i naši roditelj, s malim plaćama, ne mogu ga financirat te tražimo da prijevoz bude besplatan', kazao je Čiča.

Vezani članci Slika nije dostupna Vukovarski srednjoškolci vratili se na nastavu Slika nije dostupna Gradonačelnica primila vukovarske srednjoškolce

Među prosvjednike je iz ureda sišao vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji ih je i jučer primio i pozvao ih da prekinu prosvjed te se vrate u školske klupe. 'Prosvjed ove djece upozorava na tešku situaciju u njihovim obiteljima. Bilo bi najbolje kada bismo mogli otvoriti nekoliko tisuća radnih mjesta i ovakvi bi problemi bili razriješeni', komentirao je u razgovoru s novinarima gradonačelnik.

Prošloga mjeseca postignut je dogovor sukladno kojem će 'prijevoznici dati 40 posto popusta na cijenu mjesečne karte, Županija će iz svog proračuna izdvojiti 10 posto, općine i gradovi 30 posto, pa roditeljima ostaje platiti 20 posto ukupne cijene'. Učenici prosvjednici međutim to ne prihvaćaju već traže da prijevoz bude u cijelosti besplatan te će i dalje bojkotirati nastavu. (Hina)