Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljen prosvjed u Vukovaru

Srednjoškolci na ulicama: Želimo besplatan prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu vukovarskih srednjoškolaca i danas je, drugi dan, mirno prosvjedovalo ispred zgrade vukovarske gradske uprave zahtjevajući besplatne prijevozne karte.

Riječ je o učenicima koji žive u mjestima izvan Vukovara u kojem pohađaju neku od četiriju vukovarskih srednjih škola. U bojkotu nastave, ali ne i u prosvjedu, pridružili su im se i kolege učenici koji žive u Vukovaru. Predstavnik učenika Tihomir Čiča iz Tehničke škole Ruđera Boškovića u razgovoru s novinarima za ponedjeljak je najavio održavanje prosvjednog skupa na trgu ispred vukovarske gradske uprave u suradnji s Mirovnom grupom mladih Vukovar. 'Prijevoz autobusom je preskup i naši roditelj, s malim plaćama, ne mogu ga financirat te tražimo da prijevoz bude besplatan', kazao je Čiča.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vukovarski srednjoškolci vratili se na nastavu Slika nije dostupna Gradonačelnica primila vukovarske srednjoškolce

Među prosvjednike je iz ureda sišao vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji ih je i jučer primio i pozvao ih da prekinu prosvjed te se vrate u školske klupe. 'Prosvjed ove djece upozorava na tešku situaciju u njihovim obiteljima. Bilo bi najbolje kada bismo mogli otvoriti nekoliko tisuća radnih mjesta i ovakvi bi problemi bili razriješeni', komentirao je u razgovoru s novinarima gradonačelnik.

Prošloga mjeseca postignut je dogovor sukladno kojem će 'prijevoznici dati 40 posto popusta na cijenu mjesečne karte, Županija će iz svog proračuna izdvojiti 10 posto, općine i gradovi 30 posto, pa roditeljima ostaje platiti 20 posto ukupne cijene'. Učenici prosvjednici međutim to ne prihvaćaju već traže da prijevoz bude u cijelosti besplatan te će i dalje bojkotirati nastavu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene