Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: 'Delije' ispisivali ćirilične grafite po Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru su jutros na više mjesta u gradu osvanuli grafiti napisani ćiriličnim pismom iz čijega se sadržaja ili potpisa zaključuje da su ih pisali navijači srbijanskih nogometnih klubova, napose Crvene zvezde.

"Stani u gard za svoj grad" napisano je na zidu stadiona vukovarskog nogometnog drugoligaša HNK "Vukovar '91", a koji je potpisan s "delije", inače nazivom navijačke skupine srbijanskog nogometnog kluba Crvena zvezda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukob Delija i Grobara: Ozlijeđeno 5 policajaca, uhićene 24 osobe Slika nije dostupna Bobota: U tučnjavi ozlijeđeno osam osoba, dvojica uhićena

I kod vukovarske Gradske knjižnice uočen je ćirilični grafit "Vu - CZ", a slični natpisi osvanuli su na još nekim lokacijama.

Vukovarci pojavu najnovijih grafita ocjenjuju provokacijom pred dolazak hrvatskih navijačkih skupina u nedjelju u Vukovar.

PU vukovarsko-srijemska potvrdila je dolazak više navijačkih skupina hrvatskih nogometnih klubova u nedjelju u Vukovar i njihovo javno okupljanje kojim prosvjeduju zbog nedavnog vandalskog napada na Učenički dom u Vukovaru, vrijeđanja Republike Hrvatske i korisnika doma na nacionalnoj osnovi.

"Navijačke skupine okupit će se u nedjelju u 11 sati kod hotela Dunav, a potom će se uputiti do Kamenoga križa na ušću Vuke u Dunav", kaže Miroslav Janić, zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske te dodaje da su hrvatski navijači najavili i odlazak na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

"Policija očekuje da skup protekne mirno i dostojanstveno", rekao je Janić, a pozivi na primjereno ponašanje dolaze i od hrvatskih navijačkih skupina.

U Vukovaru se u nedjelju očekuje oko tisuću navijača više hrvatskih nogometnih klubova, među njima zagrebačkog "Dinama", splitskoga "Hajduka", vinkovačke "Cibalije" i drugih.

Dolazak u Vukovar je reakcija navijačkih skupina na napad na Učenički dom prije dva tjedna kada je veća skupina, uglavnom maloljetnika, zamaskiranih kapama i šalovima, među kojima su bili i šalovi s oznakama Crvene zvezde, porazbijala prozore i vrata na Učeničkom domu, vrijeđala Republiku Hrvatsku, pokojnog predsjednika Franju Tuđmana i 70-ak učenika smještenih u domu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene