Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: Cigle i četiri 's' na zgradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgradu bivšega Vatrogasnog doma u Vukovaru, sada u sklopu Gospodarske zone, prije dvije noći ciglama je gađala skupina vandala, pri čemu su razbili nekoliko prozora, gađali su i otjerali noćnog čuvara, a na zgradi napisana su četiri ćirilična slova 's', potvrdio je danas Stipo Šuker iz vinkovačke tvrtke 'Cestorad' i voditelj radilišta na Gospodarskoj zoni.

O izgredu je obaviještena policija, no do njezina dolaska skupina od desetak vandala se razbježala.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Slični izgredi često se ponavljaju, a na meti vandala, vjerojatno maloljetnika, je sama zgrada u kojoj treba biti sjedište uprave Gospodarske zone, no i šahtovi s kojih se redovito kradu poklopci, kabeli i drugo, istaknuo je Šuker, dodajući da je tvrtka bila prisiljena zavariti sve šahtove.

Dodao je da se izgredi redovito prijavljuju policiji, no vandali noću divljaju oko gospodarske zone ili se utrkuju automobilima.

Voditelj radilišta pokazao je i najnovije grafite na zgradi bivšega Vatrogasnog doma, među kojima i četiri ćirilična slova 's'.

Šuker je istaknuo kako nije siguran imaju li vandalski napadi i krađe veze s međunacionalnim odnosima u Vukovaru, dodajući da napadi i krađe traju od svibnja.

Rekao je da su u svibnju završeni radovi na Gospodarskoj zoni, no njezin vlasnik, grad Vukovar, još je nije preuzeo, to jest još nije obavljena primopredaja.

Izgrede u Gospodarskoj zoni osudio je danas i predsjednik Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danije Rehak.

Grafit s četiri ćirilična slova 's' nije želio komentirati, no istaknuo je da česti izgredi 'mogu dovesti do nekih težih posljedica i nečijeg stradavanja'.

Vukovarska Gospodarska zona zauzima površinu od 32 hektara, a u njezinu izgradnju i infrastrukturu uloženo je 27,7 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene