Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudi zvali 112

‘Vuk je sumanuto trčao po autocesti nasrćući na automobile’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vuk koji je trčao s jedne strane autoceste na drugu nasrtao je na automobile.

Oko 10 sati gospićki centar 112 primio je dojavu da se na autocesti A1 nedaleko od odmorišta Zir nalazi se vuk i napada automobile, piše Novi list. Na teren je izašla ekipa koju je predvodio dipl. ing. Dragan Milković, ovlašteni vještak Ministarstva kulture za štete od predatora.

Pročitajte i ovo Uhićeni Splićanin imao je i dva vuka (ilustracija) Užas u Dalmaciji Uhićen Splićanin koji je držao 67 pasa i dva vuka: Doznajemo zašto zvijeri ne mogu natrag u prirodu Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

>> Sibirski vukovi tamane stada u zadarskom zaleđu

‘Dolaskom na teren vidio sam nesvakidašnji prizor. Po autocesti je tumarao odrasli mužjak težine preko 40 kilograma. Životinja je preskočila zaštitnu ogradu jer je ona sada mjestimice niža zbog snježnih nanosa. Vuk je sumanuto trčao s jedne strane autoceste na drugu tražeći izlaz. Moralo se brzo djelovati da ne bi došlo do prometne nesreće, ili da životinja ne bi skončala pod kotačima. Ali umjesto da uplašeno izmiče, dogodilo se suprotno: vuk je nasrnuo na naše automobile grizući kotače, blatobrane, branike… Nitko nije smio izaći iz vozila, niti smo pomišljali da ga ustrijelimo. Ipak je polako odmicao prema sjeveru i nakon pretrčanih pet kilometara uspio sa jednog visokog snježnog nanosa skočiti na drugu stranu A1 i odmaknuti u smjeru Velebita’, ispričao je vještak Milković.

Zima je kod vučje populacije vrijeme ljubavi pa nije isključeno niti to da je osamljeni vuk otpadnik od inače čvrsto povezanog čopora pa je samo pokušao pronaći ljubav i osnovati vlastiti čopor.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene