Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni sud donio je rješenje kojim su dokazi prikupljeni u aferi Agram tajnim praćenjem ipak zakoniti, čime je preinačena odluka Županijskog suda.


Vrhovni sud je prihvatio žalbu USKOK-a i odlučio da su dokazi u aferi Agram, prikupljeni tajnim praćenjem, ipak zakoniti. Time je preinačio odluku Županijskog suda koji je ožujku snimke razgovora Milana Bandića i njegovih suradnika izdvojilo iz dokaza. 

Vezani članci Nastavak suđenja za aferu Agram (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Svjedočila žena za koju Bandić kaže da je iz "njegove familije": "Ne sjećam se jesam li dobila veću plaću s premještajem. Manja nije bila" Milan Bandić (Foto: Vijesti Nove TV) Na suđenju Bandiću puštane tajne snimke: "Je l' ti znaš da je to dijete moje familije, bio je u Tigrovima..."

Županijski sud je tada prihvatio argumente obrane da sudski nalozi za prisluškivanje nisu bili dovoljno obrazloženi. 

Vrhovni sud je kao neosnovane odbio žalbe Milana Bandića i ostalih okrivljenih. Odluku Vrhovnog suda možete pogledati ovdje

Dio transkripata već je bio objavljen u hrvatskim medijima, a pokazivao je, među ostalim, kako je Bandić na autoritaran način urgirao za zapošljavanje nekih ljudi u gradskim tvrtkama.

U aferi Agram 2014. je zbog niza malverzacija uhićeno 18 osoba, među ostalim i one vezane za ugovor o gospodarenje otpadom Grada i tvrtke Cezar, koja je sklopljena bez javnog natječaja.