Vrhovni sud odbio je zahtjev Uskoka za izuzećem suca Ivana Turudića u slučaju Marine Lovrić Merzel.

Galerija


Predsjednik Vrhovnog suda RH odlučio je o zahtjevu USKOK-a za izuzeće od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu i predsjednika sudskog vijeća suca Ivana Turudića u kaznenom predmetu koji se vodi pred županijskim sudom protiv optužene Marine Lovrić Merzel i drugih, priopćili su sa suda. 

Vezani članci Slika nije dostupna Uskok traži izuzeće Ivana Turudića zbog 'psihološke opterećenosti' Slika nije dostupna Vrhovni sud: Odluka o Turudićevom izuzeću bit će donesena ovaj tjedan

Predsjednik VSRH Đuro Sessa odlučio je kako se odbacuje zahtjev USKOK-a za izuzeće od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu i predsjednika sudskog vijeća Ivana Turudića u ovom predmetu.

Odluka Vrhovnog suda by Maja Blažević on Scribd

 

 

Podsjetimo, u slučaju suđenja bivšoj županici Marini Lovrić Merzel došlo je do nevjerojatnih pravnih zavrzlama na relaciji sudac Ivan Turudić i USKOK.

Predstavnici Uskoka napustili sudnicu nakon što su zatražili izuzeće suca Ivana Turudića. On je, naime, kao predsjednik Županijskog suda, odbio izuzeti sam sebe, ocijenivši zahtjev Uskoka neosnovanim, jer je o tom zahtjevu već Vrhovni sud odlučivao, pa je Turudić sve protumačio kao odugovlačenje postupka.