Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

I jutros minusi! Evo kada možemo očekivati opet sunčano i toplije vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladnom vremenu doprinosi i vedro vrijeme pod utjecajem snažne i prostrane anticiklone koja će još nekoliko dana utjecati na vrijeme i u našoj zemlji.

Temperature su u utorak u unutrašnjsoti bile niske, a zabilježeni su i prvi minusi u krajevima poput Gospića i Otočca, a pridružila im se i Bednja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

U srijedu ujutro će opet biti dosta hladno, vrlo slično kao i u utorak. Najniža temperatura spustit će se i do -2 u gorskom dijelu, a najviša u unutrašnjosti bit će oko 4 stupnja Celzijeva.

Na Jadranu će malo popustiti bura, no ujutro će, osobito u podvelebitskom dijelu, imati još olujne udare. Posvuda će biti pretežno sunčano, uz kratkotrajnu maglu ili slab mraz u kopnenom dijelu

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će ostati sunčano, ali još uvijek ne previše toplo. Najviša temeprarura popet će se do 16 stupnjeva Celzijevih.

Istočni krajevi također će biti sunčani i manje vjetroviti, a najviša temepratura kretat će se između 14 i 16 Celzijevih stupnjeva.

Suho i sunčano bit će i na zapadu zemlje. Na Jadranu će se od sredine dana polako smirivati i bura i okretati na umjeren sjeverozapadnjak i tramontanu, najprije uz zapadnu obalu Istre.

Slično vrijedi i za južni dio. Bit će sunčano, ali koji stupanj toplije i uz slabljenje bure u poslijepodnevnim satima. Na sjeveru Dalmacije zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Sve do vikenda vrijeme se neće previše mijenjati, osim što će u četvrtak i petak biti malo toplije. Više oblaka čeka nas u subotu kad bi mogla pasti i koja kap kiše, osobito na zapadu zemlje.

Na Jadranu će također biti sunčano i malo toplije do vikenda. U subotu će na sjevernom dijelu biti bviše oblaka, moguće i slabe kiše, a zapuhat će i umjerena do jaka bura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene