Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ATMOSFERA I DALJE NESTABILNA

Pred nama je nekoliko uglavnom sunčanih i toplih dana, ali ne spremajte kišobrane - u nekim krajevima mogući su lokalni pljuskovi

Dočekali smo nekoliko sunčanih i toplijih dana koji nam stižu od sutra. Temperatura iznad 20 i na Jadranu i u unutrašnjosti što je porast za pet, ponegdje i 10 stupnjeva.

Za sve koji nisu veliki ljubitelji kiše i sivog vremena, a nauživali su se proteklih dana, prognoza za sutra, ali i sljedećih nekoliko dana je povoljna - bit će uglavnom sunčano, ali i osjetno toplije.

Doduše, neće još biti posve stabilno - pljuskovi su mogući u subotu u gorskom dijelu, a u nedjelju i u većini unutrašnjosti, no temperature će uglavnom biti između 21 i 25, 26 stupnjeva i bit će svakako manje oblaka i manje kiše.

Stabilnije i sunčanije vrijeme možemo zahvaliti jačanju ove anticiklone iznad naše zemlje, a polako se pomiče i ovaj vlažniji zrak dalje na istok.

Pročitajte i ovo Ponuda francuskog borbenog aviona najveća vojna investicija Službena odluka do Dana Oružanih snaga: Donosimo detalje ponuda Francuske i SAD-a za borbene avione

Pročitajte i ovo Gari Cappelli u Dnevniku Nove TV Gari Cappelli o drugom krugu izbora za župana: "Razgovarat ćemo sa svima osim sa SDP-om"

Ujutro je zbog razvedravanja, stabilne vrmeenske situacije i dovoljno vlage moguća magla u gorskim i kopnenim područjima - najviše uz rijeke i po kotlinama. Na Jadranu pretežno sunčano ili vedro, a puhat će slab južni i jugozapadni vjetar, poslijepodne u jačanju.

Sutra bi i poslijepodne trebalo proći bez pljuskova i jačeg razvoja naoblake u središnjoj Hrvatskoj. Prevladavat će sunčano, a najviša temepratura 22 ili 23 stupnja. Pojačat će i jugozapadnjak, osobito u sjevernim područjima.

Na istoku zemlje također sunčano. Ovdje će najviša temperatura biti oko 22 uz slab do umjeren jugozapadnjak.

Sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku, ali bez kiše, sutra i u gorskom dijelu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, koji će na moru prema večeri pojačati na jak.

U Dalmaciji očekuje nas sunčan dan. Najviša temperatura od 21 do 24 s tim da će toplije biti u zaleđu. Na moru umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, ali navečer će zapuhati jugo koje će jačati tijekom vikenda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEMA OZLIJEĐENIH Španjolski vojni helikopter na vježbi u Sloveniji udario u dalekovod, Krško i okolica privremeno ostali bez struje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NA SASTANKU Putin poslao oštru poruku: "Svatko nas želi 'ugristi' negdje ili 'odgristi' nešto naše, no oni koji bi to učinili, trebaju znati da bismo im svima razbili zube"

Subota će na kopnu još biti sunčana za većinu unutrašnjosti, ali u nedjelju i ponedjeljak opet nestabilnije. I u te dane će prevladavati sunčano, ali ne posve stabilno pa računajte na lokalne i kratkotrajne pljuskove.

Na Jadranu sunčanije i toplije. Temperatura će prema kraju tjedna biti u blagom porastu, a puhat će umjereno ili jako jugo.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene