Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorolog otkriva kada će popustiti bura, ali i što očekuje ostatak zemlje u idućim danima

Hrvatska se obala u utorak našla na udaru orkanske bure. Odnijela je i jedan život, srušila kuću, zatvorila mnoge ceste i privezala mnoge brodove. Duž cijele obale na snazi je crveni meteoalarm. Kada se može očekivati smirivanje vremena otkrio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Vrijeme će od srijede biti sunčanije i stabilnije, i bez oborina, i to najmanje nekoliko dana. I bura će uskoro malo oslabjeti. U srijedu će bura s orkanskim udarima puhati još podno Velebita. Vedrina će u kopneni dio zemlje donijeti i snažnije minuse u jutarnjim satima, pa bi u srijedu ujutro u mnogim krajevima moglo biti i -5, a u gorju ponegdje čak -7 ili 8 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Prevladavat će sunčano jutro, prije svega u gorskoj Hrvatskoj te mjestimice na istoku zemlje u početku uz povećanu naoblaku. U tim krajevima još u noći i ujutro moguća je i koja pahulja snijega.

Pročitajte i ovo Bura radi velike probleme - 1 Upaljen crveni meteoalarm Orkanska bura hara hrvatskom obalom, ugašen i jedan život: "Udari vjetra bili su i do 185 kilometara na sat"

Na kopnu će puhati mjestimice umjeren sjeveroistočnjak, a na moru umjerena i jaka, podno Velebita još i olujna bura. Bit će poprilično hladno, pa se valja dobro utopliti. Temperatura će se u unutrašnjosti spustiti do 4 ili 5 stupnjeva ispod ništice.

Na Jadranu će biti većinom između 2 i 7, a malo manje hladno bit će na jugu, no uz buru osjet hladnoće svakako će biti pojačan.

Poslijepodne će prevladavati sunčano, i dalje uz mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar i temperaturu oko ili tek malo iznad nule.

Vrlo slično bit će i u Slavoniji i Baranji – pretežno sunčano, uz nešto sjevernog vjetra tijekom dana te hladno uz temperaturu oko nule.

Pročitajte i ovo Požar u Lokvi Rogoznici prijeti kućama - 3 na terenu više od 90 gasitelja FOTO/VIDEO Veliki požar kod Omiša, olujna bura otežava gašenje: "Još ga lovimo, linija vatre je jako dugačka, već smo obranili neke kuće"

Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano vrijeme, a u gorju tijekom dana, pogotovo prijepodne, može biti još povećane naoblake. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, a na moru umjerena, jaka i olujna bura. Najviša dnevna temperatura u gorju će biti ispod nule, oko -2 Celzijeva stupnja, dok će na moru biti od 5 do 10 stupnjeva.

I Dalmaciji će prevladavati sunčano, a ponegdje i vedro. Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a temperatura će biti većinom između 6 i 11 stupnjeva Celzijevih.

I idućih nekoliko dana vrijeme će biti pravo zimsko, ali ne s oborinama. Prevladavat će sunčano vrijeme, ali će biti hladno, u kopnenim krajevima ujutro i s mrazom. Jutarnja temperatura spuštat će se dosta u minus, a ona dnevna oko vikenda će porasti.

I na moru će prevladavati sunčano i vedro. Umjerena i jaka bura će u četvrtak slabjeti te u petak okrenuti na sjeverozapadnjak. Uz sunce i bez jake bure i na moru će pred vikend biti postupno toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene