Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama su dani s više sunca nego oblaka, ali u nekim dijelovima Hrvatske bit će i kiše: Više zna meteorolog Ivan Čačić

Do kraja tjedna u većini krajeva više sunca nego oblaka. Najsunčanije na Jadranu, dok će povremeno kišnih ili grmljavinskih oblaka biti uglavnom u istočnim i gorskim predjelima te ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije. Više o vremenu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U većini krajeva ujutro sunčano. Jedino u istočnim predjelima malo oblačnije ponegdje uz malo kiše. U unutrašnjosti mjestimice umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža temperatura zraka uglavnom od 10 do 15, na Jadranu od 16 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je pravo jesensko vrijeme, meteorolog Ivan Čačić otkriva gdje će i kada biti najviše kiše

Danju u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano uz umjeren sjeveroistočnjak mjestimice i s jakim udarima. Najviša temperatura od 24 do 26 stupnjeva.

U istočnim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku pa će osobito poslijepodne biti i grmljavinskih pljuskova. Vjetar većinom umjeren, a temperatura 25 ili 26 stupnjeva.

Gorskoj Hrvatskoj i sjevernom Jadranu predstoji pretežno sunčano vrijeme. U gorju povremeno umjerena naoblaka uz umjeren ponegdje i prolazno jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 20 do 24, a na Jadranu od 26 do 28 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Jedino je poslijepodne i navečer moguć lokalni pljusak i grmljavina, osobito u zaleđu. U prvom dijelu dana puhat će umjerena i jaka bura, a zatim sjeverozapadnjak. Temperatura od 26 do 28 stupnjeva.

Za vikend u unutrašnjosti pretežno i djelomice sunčano. U subotu na istoku zemlje povremeno oblačnije uz malo kiše ili poneki popodnevni pljusak s grmljavinom kojih može biti i u unutrašnjosti Dalmacije. U ponedjeljak nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u subotu mjestimice i jak.

Na Jadranu za vikend pretežno i djelomice sunčano, još u subotu uz malu vjerojatnost za poneki pljusak. U ponedjeljak nestabilno uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Puhat će umjerena do jaka bura, u nedjelju i sjeverozapadnjak.

U nastavku tjedna i dalje vrlo nestabilno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito u unutrašnjosti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene