Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Za Uskrs ćemo napokon dočekati sunce, ali ne spremajte kišobrane

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Oblačno je od subotnjeg jutra bilo u cijeloj zemlji, a veća količina kiše zabilježena je gorju i Lici. Tijekom subote bilo je obilne kiše ili izraženijih pljuskova, a te će količine tijekom nedjelje biti i veće. Kiše će biti uglavnom ujutro, ali neće biti izražene kao u subotu. Najveći pad temperature očekuje se na istoku, gdje će s dvadesetak stupnjeva ona pasti na 12 do 13. Ipak, od sredine dana će se polako razvedravati.

Nedjeljno jutro će biti nešto oblačnije. Može pasti i malo kiše ili poneki pljusak. Bit će manje vjetrovito nego u subotu, uz uglavnom slab vjetar a tek povremeno će puhati umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak. Temperatura na kopnu iznosit će od tri do osam, a na obali između sedam i 10 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Od sredine dana bit će sunčanije, iako postoji mogućnost lokalnih pljuskova. Temperatura će iznositi od 12 do 15 stupnjeva.

I na istoku, u Slavoniji, se očekuje postupno kidanje naoblake, ali i dalje postoji mogućnost za lokalnim pljuskovima. Uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak, temperatura će biti niža nego u subotu.

Na sjevernom Jadranu će biti vedrije i sunčanije. Malo kiše može pasti na riječkom području te u gorju. Puhat će slab do umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi od 9 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji će kiša polako prestajati, a prema kraju dana će se i dijelom razvedriti. Oblake će i ondje rastjerivati sjeverozapadnjak, a temperatura će uglavnom biti 14 ili 15 stupnjeva.

Sljedećeg tjedna čeka nas zatopljenje

Sljedećeg tjedna na kopnu bit će djelomice ili pretežno sunčano. U ponedjeljak, uz nižu jutarnju temperaturu, ponegdje može biti slabog mraza, ali zato će uz južinu danju biti sve toplije.

I na Jadranu će idućih dana biti pretežno sunčano te sve toplije. Tako će ostati sve do sredine tjedna, kada će na sjevernom dijelu biti više oblaka, moguće i kiše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene