Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Red sunca, red oblaka, red kiše: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje do kraja ovoga tjedna

Ovaj je tjedan vrlo povoljan za mnoge aktivnosti na otvorenom. Prevladavat će sunčano i, osobito poslijepodne, ugodno toplo. Jedino će od subote na nedjelju prolazno biti više oblaka, a samo ponegdje u unutrašnjosti i malo kiše. Zamjetnu promjenu vremena očekujemo tek drugi tjedan u utorak i to najprije na Jadranu. Detalje je otkrio meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U četvrtak ujutro će u većini krajeva prevladavati sunčano. Jutro će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ponegdje početi s maglom i niskim oblacima.

U kontinentalnom dijelu bit će svježe uz temperaturu od 5 do 8, a na moru od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano mjestimice uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne ugodno toplo ponegdje do 25 stupnjeva.

Pretežno sunčano mjestimice uz umjerenu naoblaku očekuje se i u istočnim predjelima. Vjetar i ovdje većinom slab. Temperatura poslijepodne od 21 do 23 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Na otvorenom moru povremeno umjeren sjeverozapadnjak. Navečer će podno Velebita jačati bura. Najviša temperatura u gorskom području od 19 do 23, a na Jadranu između 23 i 25 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano, u drugom dijelu dana ponegdje uz umjerenu naoblaku. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodne od 23 do 25 stupnjeva.

I sljedećih će dana u unutrašnjosti biti stabilno i prevladavajuće sunčano ponegdje uz umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice magla i niski oblaci koji će biti češći i dugotrajni u petak i subotu.

Na prijelazu sa subote na nedjelju sa zapada jače naoblačenje samo ponegdje uz malo kiše. Vjetar većinom slab. Jedino će u nedjelju prolazno puhati umjeren sjeveroistočnjak. Najviša temperatura za vikend u blagom padu.

Na moru pretežno sunčano tek ponegdje uz umjerenu naoblaku. Ujutro može biti magle ili niskih oblaka, prije svega u petak i subotu. U petak umjerena, podno Velebita jaka bura koji će u subotu oslabjeti. U nedjelju ponovno bura koja će ojačati na jaku i olujnu. Temperatura zraka bez veće promjene.

U četvrtak će, dakle, biti stabilno, ujutro mjestimice magla, a zatim će prevladavati sunčano i ugodno toplo.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene