Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pripremite kišobrane, dolazi promjena vremena: Meteorolog otkriva kada slijedi smirivanje

Pred nama je kratko, ali ponegdje intenzivno pogoršanje. U utorak će biti vjetrovito, a uz kišu, ponegdje će biti i pljuskova s grmaljavinom. Glavnina pogoršanja očekuje se kasno poslijepodne i osobito navečer.

Utorak će u velikom dijelu Hrvatske početi djelomice do pretežno sunčano i suho. U Gorskom kotaru, Istri te na Kvarneru kiša je moguća već prijepodne. Na obali će puhati jako do olujno jugo, a u unutrašnjosti umjeren do jak jugozapadni vjetar. Zbog toga će biti toplo te će najniža temperatura iznositi između sedam i 11 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sve oblačnije. Povremeno može pasti malo kiše, iako će češća biti navečer, nakon 20 sati, kad lokalno može biti i jaka. Puhat će jugozapadni vjetar, sumjeren do jak, zbog čega je na snazi i meteoalarm. Krajem dana naglo će okrenuti na sjeveroistočni vjetar i pri tome će zahladnjeti. Prije toga će maksimalna temperatura tijekom dana iznositi oko 20 stupnjeva, u vremenskog prognozi Dnevnika Nove TV rekao je meteorolog Nikola Vikić-Topić.

U Slavoniji će većinu poslijepodneva biti sunčano i suho, postupno uz malo više oblaka sa zapada. Zatim tek kasno navečer stiže jače naoblačenje i češća kiša. I ondje će biti vjetrovito uz umjeren južni vjetar, dok će navečer zapuhati umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati oko visokih 21 stupanj.

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici bit će oblačnije nego ujutro. Mogući su i pljuskovi s grmljavinom, osobito u Istri i na otocima, a u gorju će u noći na srijedu padati snijeg, ponegdje uz stvaranje novog pokrivača, osobito oko Plitvica. Puhat će jako i olujno jugo i jugozapadnjak pa su na snazi narančasti i žuti meteoalarm. Prema večeri će vjetar slabjeti, a onda će kasno navečer, nakon 23 sata, okrenuti na jaku buru. Najviša temperatura iznosit će od 12 do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji će poslijepodne početi sunčano. Kako će dan odmicati, sa sjeverozapada će stizati sve više oblaka. Tako će predvečer, te osobito navečer i u noći, biti kiše i pljuskova s grmljavinom koji ponegdje mogu biti jače izraženi. Puhat će jako i olujno jugo, a najviša će temperatura biti oko 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama na nebu FOTO/VIDEO Pljuskovi, munje, vjetar i tuča pogodili Dalmaciju, dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi takav u 25 godina VIDEO Stravični tornado u Francuskoj: Podizao krovove, drveće, zemlju...

U srijedu će u prvom dijelu dana na kopnu biti oblačno s kišom, a u gorju i snijegom. Poslijepodne će doći do prestanka oborina i razvedravanja, no puhat će umjeren sjeverac pa će biti osjetno hladnije. Od četvrtka će biti vrijeme biti pretežno sunčano, ali uz hladna jutra s temperaturom ispod nule, pa i mrazom. Danju će ipak biti sve toplije.

Slično će vrijeme biti i na Jadranu. U srijedu prijepodne može pasti još malo kiše, osobito u Dalmaciji. Duž cijele obale puhat će jaka i olujna bura pa će biti osjetno hladnije. U četvrtak će posvuda biti sunčanije, ali i dalje hladno, uz jaku buru i tramontanu. U petak će vjetar oslabjeti pa će biti ugodnije, a uz to i pretežno vedro.

Tjedan u koji smo ušli bit će dosta povoljan. Imat ćemo puno sunca, a samo će u utorak, ponegdje i srijedu, biti kiše i pljuskova. Zatim će do kraja tjedna sunčano, ali do vikenda malo svježije, a za vikend ponovno toplije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene