Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na nebu

FOTO/VIDEO Pljuskovi, munje, vjetar i tuča pogodili Dalmaciju, dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Cropix
Pljuskovi, grmljavina i jak vjetar, čak i tuča pogodili su danas srednji Jadran. Zbog toga su zrakoplovi umjesto u Split morali sletjeti u Zadar, a Imoćani su mislili da kroz prozor vide snijeg.

Zbog jakog pljuska dva zrakoplova nisu sletjela na svoje odredište u Splitu već su preusmjereni u obližnju zračnu luku.

Nevrijeme je počelo oko 16 sati i trajalo dvadesetak minuta, pa su zrakoplovi iz Amsterdama i iz Münchena preusmjereni prema Zadru gdje su uspješno sletjeli, a putnici su autobusima prebačeni u Split.

Okolicu grada pod Marjanom zahvatilo je nevrijeme, a vatrogasci su pozvani na gradsko groblje Lovrinac na gašenje vatre koja je zahvatila čempres nakon udara groma.

Pročitajte i ovo Zračna luka Zadar Obilna kiša i tuča Drama na nebu: Dva aviona zbog nevremena nisu mogla sletjeti, preusmjereni na zadarsku zračnu luku

Oko 16 sati jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Marine do Trogira, sve do Šolte. Oluja se velikom brzinom proširila prema Kaštelanskom zaljevu, Splitu, Braču i Hvaru.

Stigla je sve do Imtoskog odakle dolaze fotografije grada koji izgleda kao da je prekriven snijegom. Riječ je ipak o posljedicama jake tuče.

Oko 18,30 sati prvo se pojavila grmljavina, sijevanje munja, udari gromova, a zatim i vjetar koji mijenja pravac. Na kraju je grad pogodila i tuča.

Srećom zrnca leda nisu bila velika tako da nije bilo ni prijavljene štete na automobilima. Temperatura nije pala, ostala je na oko 8 do 9 stupnjeva, pa se ledeni plašt od tuče rastopio već oko 20 sati, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene