Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi takav u 25 godina

VIDEO Stravični tornado u Francuskoj: Podizao krovove, drveće, zemlju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak popodne tornado je pogodio mjesto Ponterion u središnjoj Francuskoj. Materijalna šteta je velika, ali nema ozlijeđenih.

Mjesto Ponterion u centralnoj Francuskoj još dugo će pamtiti jučerašnji dan kada je kroz njega projurio tornado koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu.

Tornado se pojavio oko 17 sati, a jedan vozač uspio je iz automobila snimiti video koji prikazuje dolazak tornada.

Nevrijeme je ostavilo niz kuća u Pontarionu bez krovova i prozora, a oštećene su i telefonske veze. Nasreću,  u selu nitko nije ozlijeđen.

Tornado su izazvali jaki vjetrovi koji su doveli do vremenskih neprilika diljem Francuske, au nekim regijama vjetrovi su puhali i do 100 kilometara na sat, piše France24.

Tornado koji je pogodio spomenuto selo, navodno je prvi takav nakon 25 godina. Izvještaji svjedoka prizore su nazvali "gotovo apokaliptičnima".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredno stanje VIDEO Razorni tornado odnio najmanje šest života: Neki stradali od letećih krhotina

Pročitajte i ovo Zimsko nevrijeme u SAD-u - 5 pola metra snijega Snažne zimske oluje i tornada pogodili SAD: "Ovo se događa jednom u pet godina"

 

 Tornado je u nekoliko minuta podigao krovove, drveće, zemlju... Hitne službe zabilježile su 150 poziva prestravljenih građana. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene