Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav će nam biti vikend?

Red sunca, red pljuskova: Ostaje vrlo toplo, a meteorologinja otkriva ima li stabilizacije na vidiku

Stabilizacije vremena zasada nema na vidiku. Vrijeme na moru ovih dana ostaje sunčano i toplo, a na kopnu može biti i lokalnih pljuskova.

Poslijepodnevni pljuskovi pratit će nas i sljedećih dana. Iako na moru može biti neverina, osobito na krajnjem jugu, ipak su šanse za kišu manje nego na kopnu. Slično će biti i u narednim danima.

U polju prizemnog tlaka ni u petak neće biti većih promjena, ali iako je tlak blago povišen, atmosfera je i dalje nestabilna.

Jutro je posvuda djelomice do pretežno sunčano, a najmanje oblaka očekuje Dalmaciju, dok na istoku već u jutarnjim satima može biti kiše. Puhat će većinom slaba, a pod Velebitom umjerena bura.

Najniža temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih, u gorju koji stupanj manje, dok će se na moru mjeriti između 18 i 23 stupnja.

Iako se u drugom dijelu dana očekuju i sunčana razdoblja, posvuda može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Ostat će vrlo toplo, s temperaturom između 26 i 28 stupnjeva Celzijevih.

U Slavoniji i Baranji vrijeme će u petak biti promjenjivo oblačno i nestabilno, a pljuskovi i grmljavina bit će uobičajena pojava. U najtoplijem dijelu dana temperatura će se kretati između 25 i 28 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak - 1 Sve bolja situacija Slijedi novo popuštanje, Krunoslav Capak otkrio koje bi se mjere mogle ublažiti od utorka. Najavio i moguće nagrade za cijepljenje

Pročitajte i ovo Gordan Preglej - 2 Klijent mu ide u pritvor Odvjetnik suca Kvesića: "Brine me olako pokretanje kaznenog postupka temeljem iskaza bjegunca od hrvatskog pravosuđa"

U gorju, ali i u unutrašnjosti Istre očekuje se djelomice sunčano vrijeme. Lokalno će biti pljuskova.

Na obali i otocima vrijeme će biti pretežno sunčano i uglavnom suho, a nešto više oblaka moglo bi biti na riječkom području.

Pod Velebitom će i tijekom dana biti bure, dok će prema otvorenom moru zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati između 27 i 29 stupnjeva Celzijevih, a u gorju od 23 do 26.

U Dalmaciji će petak biti pretežno sunčan i vrlo topao. Mjestimice može biti grmljavinskih pljuskova, osobito u zaleđu i na krajnjem jugu. Uz slab sjeverozapadnjak temperatura između 27 i 30 stupnjeva.

Za vikend na kopnu očekujte djelomice sunčano vrijeme, ali i dalje nestabilno uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Na moru će vikend biti pretežno sunčan i vrlo topao. Ostaje mogućnost za lokalno povećanu naoblaku i pljuskove, uglavnom na južnom dijelu, ali u većini će predjela biti suho. U noći s nedjelje na ponedjeljak bura će jačati, pa će početak tjedna biti vjetrovit.

Mnogi će uživati ovaj vikend jer se more zagrijalo dovoljno za kupanje, a dani će biti sunčani i topli. Malo lošije vrijeme očekuje kopnene predjele, ali ni tamo neće nedostajati sunčanih razdoblja. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene