Stabilizacije vremena zasada nema na vidiku. Vrijeme na moru ovih dana ostaje sunčano i toplo, a na kopnu može biti i lokalnih pljuskova.

Galerija


Poslijepodnevni pljuskovi pratit će nas i sljedećih dana. Iako na moru može biti neverina, osobito na krajnjem jugu, ipak su šanse za kišu manje nego na kopnu. Slično će biti i u narednim danima.

U polju prizemnog tlaka ni u petak neće biti većih promjena, ali iako je tlak blago povišen, atmosfera je i dalje nestabilna.

Jutro je posvuda djelomice do pretežno sunčano, a najmanje oblaka očekuje Dalmaciju, dok na istoku već u jutarnjim satima može biti kiše. Puhat će većinom slaba, a pod Velebitom umjerena bura.

Najniža temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih, u gorju koji stupanj manje, dok će se na moru mjeriti između 18 i 23 stupnja.

Iako se u drugom dijelu dana očekuju i sunčana razdoblja, posvuda može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Ostat će vrlo toplo, s temperaturom između 26 i 28 stupnjeva Celzijevih.

U Slavoniji i Baranji vrijeme će u petak biti promjenjivo oblačno i nestabilno, a pljuskovi i grmljavina bit će uobičajena pojava. U najtoplijem dijelu dana temperatura će se kretati između 25 i 28 stupnjeva Celzijevih.

Krunoslav Capak - 1 Slijedi novo popuštanje, Krunoslav Capak otkrio koje bi se mjere mogle ublažiti od utorka. Najavio i moguće nagrade za cijepljenje

Gordan Preglej - 2 Odvjetnik suca Kvesića: "Brine me olako pokretanje kaznenog postupka temeljem iskaza bjegunca od hrvatskog pravosuđa"

U gorju, ali i u unutrašnjosti Istre očekuje se djelomice sunčano vrijeme. Lokalno će biti pljuskova.

Na obali i otocima vrijeme će biti pretežno sunčano i uglavnom suho, a nešto više oblaka moglo bi biti na riječkom području.

Pod Velebitom će i tijekom dana biti bure, dok će prema otvorenom moru zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura će se kretati između 27 i 29 stupnjeva Celzijevih, a u gorju od 23 do 26.

U Dalmaciji će petak biti pretežno sunčan i vrlo topao. Mjestimice može biti grmljavinskih pljuskova, osobito u zaleđu i na krajnjem jugu. Uz slab sjeverozapadnjak temperatura između 27 i 30 stupnjeva.

Za vikend na kopnu očekujte djelomice sunčano vrijeme, ali i dalje nestabilno uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Na moru će vikend biti pretežno sunčan i vrlo topao. Ostaje mogućnost za lokalno povećanu naoblaku i pljuskove, uglavnom na južnom dijelu, ali u većini će predjela biti suho. U noći s nedjelje na ponedjeljak bura će jačati, pa će početak tjedna biti vjetrovit.

Mnogi će uživati ovaj vikend jer se more zagrijalo dovoljno za kupanje, a dani će biti sunčani i topli. Malo lošije vrijeme očekuje kopnene predjele, ali ni tamo neće nedostajati sunčanih razdoblja. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr